Om ett citat av Stephen W Hawking

Jag läst ett citat av Stephen W Hawking där han frågade sig varför vi minns det förflutna men inte framtiden. Våra minnen är knutna till att beröra det förflutna, för våra minnen innehåller sånt som hänt och vi varit med om förut. Framtiden kan man inte minnas, för den har ännu inte hänt. Framtiden kan man däremot sia och spekulera om vad som eventuellt kommer att hända. Dessa spekulationer kan man senare och sedan minnas och vända sig bakåt om i tiden och fundera på. Men det är fortfarande så att de minnen man har om, från spekulationer, om framtiden tillhör vårat förflutna. Alltså kan man inte ha minnen och minnas något om framtiden, man kan inte minnas något som ännu inte hänt och inträffat. Men i efterhand kan man senare sedan framtiden hänt minnas vad som hände i det förflutna och vad man spekulerat om skulle eventuellt hända i framtiden.

 

20180325

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.