Dit människor tar vägen

Hitta din egen väg och din egen identitet. Jaa, vart tar människor vägen ? Människor man hade en kontakt med för 20-25 år sedan, vart har de tagit vägen idag ? Några har jag haft kontakt med på senare år och vi har hört av oss till varann. Vad gör de ? Lever de som förr ? Lever de överhuvudtaget eller har en del av dem gått bort ? Sannolikt är en del man träffat och umgåtts med i olika sammanhang förr avlidna idag. Råkat illa ut ? Har de varit lyckliga med sina liv ? Har de haft jobb t.e.x ? Nej, världen har förändrats sedan dess och en del lever antagligen på med sina liv i en förändrad tappning . Jag brukar i dessa dagar år 2018 fundera på en del människor jag träffade för 20-25 år sedan några gånger då på den tiden. Och vad hände sedan ? Jag tog en annan väg i livet än vad jag tänkt mig. Jag har tidigare i mitt liv efter avslutad skolgång, åkt till jobb och jobbat efter schema. Men är idag förtidspensionerad sedan 2012. Jag har varit yrkesverksam i 32 år. Från 1978 till 2010.  Först jobbade jag 6 år i affär. En sommar på bageri. Ungefär 1,5 år som ingenjör. 1,5 år på ett gruppboende. Jag har studerat också på universitet och komvux kurs i 4 år sammanlagt. Jag jobbade 10 år i äldreomsorgen och varav dels 1,5 år i en telefonjour. 10 år med data i egen regi samtidigt som jag var arbetssökande och sökte ca 500 jobb. Sedan hade jag en personlig kris och ett trauma och gick in i väggen och blev sjukskriven som äldre förtidspensionär. Det händer t.o.m då och då att jag funderar på människor jag träffade och umgicks med för 30-35 år sedan på 1980 talet. De har om de är vid liv blivit gamla och äldre idag.  Om de ens minns mig idag 30 år senare !? Och vad har de för en bild av vem jag var då på den tiden brukar jag fundera på ? Och hur ser de på tillvaron och deras liv idag ? Och hur uppfattade jag dem då och hur vi uppfattar varann idag ? Det är våran uppfattning vi ansvarar för.  Jag trodde när jag var yngre att livet skulle bli annorlunda än vad det har blivit idag. De människor som haft anklagelser att komma med mot mig, jag undrar än idag vad jag gjort dem för att det ska bli såhär ? Vad har man gjort för att det ska bli såhär ? Hur kommer det sig att de haft just mig som måltavla för sina oberoende av varann riktade bearbetning ? Sammansmältning, symboliskt tänkande, irrationalitet, superrationella tendenser  ??  De som hållit på och ”jobbat” på mig som sas sitta på chat Passagen ?  Varför kan inte människor umgås utan att det skapas konflikter efter en tid ? Vad har de som håller på med sånt för människosyn och världsbild ? Har de ens funderat på sina egna förehavanden ? Det är några som ljugit för Polisen om mig t.ex. och hittat på omständigheter , några har t.o.m vittnat falskt i domstol och framfört lögner där. Är inte det ett brott att ljuga för Polisen och vittna falskt i t.e.x domstol ? En av de som ljugit om mig har gått bort och avlidit och han kommer sannolikt att klara sig undan ett åtal och att dömas för brott i domstol. Exakt vem som sagt vad är mer diffust. Det är också några som ljugit om mig som jobbade på ett fastighetsbolag. Den uppgiften som är lämnad till Polisen finns det ej ett namn på hos Polisen vem som sagt det till polisen. Jag var i kontakt med Polisen om det för att kunna få reda ut vad som hänt. Men de som ljugit om mig hos fastighetsbolaget kommer sannolikt att klara sig undan ett åtal och att dömas åtminstone för det i domstol. Men de klarar sig inte undan sina samveten och eftervärldens dom, om de har något samvete så cyniskt som de betett sig ?? Förr eller senare kommer de senare i livet att möta sin egen ångest eller del i för vad de gjort. Sånt brukar komma tillbaka till oss människor senare i livet när minnen väcks till liv senare i äldre ålder. Och de blir tvungna att leva med det tills de också går bort och avlider. Sånt kan livet vara för oss människor.  Vi är oss själv närmast men sedan kommer andra också in i våra liv. Jag har aldrig funderat på att ta mitt liv och jag hoppas på att bara somna in den dagen det sker när mitt liv tar slut, det är det minst dåliga. Vi människor kan i vår tid när livslängden har ökat mot förr bli minst en 80-90 år till ålder. Om man gillar livet kan man tycka så. Hoppas att du också käre som läser detta slipper lida så mycket på slutet och att också du får leva så länge du kan. Jag kommer att tänka på det som författaren Milan Kundera skrev om att det gäller att hålla fokus på livsvärden. Hans essäbok Romankonsten från 1988 har jag läst flera gånger, och den är mycket läsvärd och den vill jag rekommendera. Den hade mycket kunskaper om litteratur och annat att bidra med och var en ögonöppnare när jag läste den. Länge  leve livet !!

20180430

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.