Galärslav

Om man vore som en galärslav som om man levde på 1500 talet och satt vid en åra och rodde på detta skepp vi kallar livet, seglandets in mot framtida ovissheter !? Vilket mest är en tankelek med egendoms attribut. Men hur skulle det ha varit att leva som en ofri människa ägd av andra herrar på 1500 talet ? Och vilka skulle skillnaderna ha varit mot idag metafysiskt sett ? Fastnaglad vid verkligheten som en livegen människa med krav och förväntningar på en som inte är i fas med vem man är som människa. I en annan tid än vår. Dunkande till rytmen från moralens väktare som vakar över oss på internet. Jag har ett litet värkande hjärta med ett hjärtfel som jag äter hjärtmedicin för. Och en höft med en nerv i kläm som värker. Annars mår jag bra idag. Hur det verkligen kommer att gå vet ingen egentligen utan att fritt spekulera hur det kan gå, men en del vet hur det kommer att sluta. Trots att de i offentligheten säger att det är svårt att veta hur det kommer att gå för oss !? Fast likt en ödmjukhetens tjänare i ekorrhjulet som snurrar runt runt. I rytm med jordens spinnande och snurrande och alla databitar som flödar fram i nätet. Sitter man fast vid ett skrivbord och rycks med i ett ständigt föränderligt snurrande och spinnande på denna företeelse som heter internet. Fast mycket hänt och förändrats och är en viss skillnad på tillvaron sedan 1500 talet de senaste 500 åren !? Hur säker är du på dina bedömningar av dina medmänniskor stämmer och är korrekt utifrån hur de uppfattar sig själva ? Ingen människa väljer vem eller var den föds till. Det är vuxenvärlden som bestämmer sånt. Åtminstone att det sätts barn till världen. Vem man födits till har ingen bestämt åt mig. Men en hel del åsikter har människor haft om mig. Till och med fast vi inte ens har träffats i det verkliga livet. Jag har träffat på få personer som verkligen har träffat rätt i sin bedömning av vem jag är. Jag är sån att jag hellre än att göra en felaktig bedömning av andra avstår från att uttala mig om andras egenskaper och förmågor. Av trygghets och säkerhetsskäl. Säkerhet för andras väl och ve. För det är viktigt att tänka på andra också. En insikt jag upptäckte i mycket unga år. Men man har blivit äldre och förmodligen visare och mer erfaren på livet. Trots det har en del andra mycket senare påstått det motsatta i en felaktigt fördom i efterhand att jag bara tänkte på mig själv. En kvinna som jag träffade en gång kallade mig t.o.m egoist i nedsättande mening och jämförde mig med Majakovski. Vilket gjorde mig nedstämd den gången. Efter att jag för många år sedan läst upp en dikt för henne min bror skrivit. Det var Innan jag börjat skriva dikter mer och mer. Det finns något som heter felaktiga fördomar också. Sedan finns det sanna mer korrekta fördomar. I vår tid är det en anda att det anses som något plausibelt och eftersträvansvärt med fördomsfrihet. Men stämmer det verkligen ? Finns det inte fördomar som är sanna och som är bra för människan ? Nu har jag skrivit 702 ord och 41 rader läser jag i words ordgranskare och jag väljer att ta en paus i arbetet med att författa dessa rader och dricker en kopp med nybryggt kaffe. I mina hörlurar snurrar en skiva the cry of love med Jimi Hendrix och låten Ezy Ryder från 1971, enligt min mening en av hans bättre låtar. En sång med oerhört vackra gitarrslingor, en svängig rytmsektion, och en melodisk sång med en text jag gillar.  Ezy Ryder var ingen galärslav utan en frihetslängtare som levde i en annan tid än 1500 talet då längtan efter att bli älskad , motorcyklar på motorvägen, elektronisk rock musik, frihetslängtan och flower power var begrepp som betydde något mer än tidigare. Vad man kan ha för ideal idag för att uppväga det kan man fundera på ?  Vara en episk Heavy Lovespreader kanske t.ex. ? Jimi Hendrix R.I.P. Må du aldrig bli bortglömd. Till en annan gång ha det så gott du bara kan !!

20180514

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.