Epost som frågar om en adress

Några har fått tag i min epostadress de skickat epost till under 2018. Det har sedan januari i år 2018 kommit ca 12 st epost till mig som kan klassas som identitets fiskande (phishing mail). Det är fler epost sedan tidigare också under t.ex. 2017. Det är dels från en domän som heter gavoregn.com och postpaket.com m.fl. . Epost som kommit till mig erbjuder att man vunnit en gratis vara t.ex. en surfplatta , mobiltelefon eller en summa pengar i ett presentkort. I epost frågas det efter leveransadress till epostavsändare. Dvs de har en epostadress till mig men inte en postadress. Jag tror det är en avsändare som försöker få reda på en postadress till en specifik epostadress. Varför kan man undra? Är min postadress så himla intressant att de varit så intensiva i att skicka denna mängd med epost till just mig ? Skulle det innebära att det inte finns en vinst som kommer på posten om man uppger sin postadress ?? Vad skulle syftet vara med att ta reda på en enskild individs postadress ?? Finn det något kriminellt syfte bakomliggande med det ? Eller kommer förfrågan från det motsatta hållet dvs en myndighet med polisiär anknytning som beställt information av detta företag som ligger bakom dessa epost ? Flera av eposten pekar på ett företag som är registrerat på Malta som heter eMarketing Holdings Ltd. Jag har alltså med en del undersökning och sökjobb funnit adress till detta företag som finns knutet till domän gavoregn.com. Det finns ett namn också som är kopplat tilll detta företag – Jose Gonzales. Övrig information om företag är att det finns en anknytning till en adress på Seychellerna på ön Mahe. Ip adress i utsänt epost pekar på en adress i ett nätverk i staden Leiden i Holland. Samt en anknytning med information till whois information till en adress i Usa. I domän whois information knutet till gavoregn.com finns det en privatisering av registrant uppgifter. Dvs kontakt information går till domän registrant goddady.com istället för till korrekt aktuell registrant. Jag har valt att inte än så länge anmäla dessa epost till Polisen av hänsyn mot de som sänt dem.  Det rör sig bara om en mänsklig människa som suttit bakom en dator och skickat dessa epost. Om de ansträngde sig något skulle de inte behöva fråga mig om min bostadsadress, utan de skulle sannolikt kunna hitta den själva. De skriver och frågar om min hemadress, men själva så anonymiserar de och döljer sina person/kontakt uppgifter knutna till domänen !? Om någon som läser detta har kännedom om vem/vilka det är som skickar dessa epost, vill jag uppmana denne att informera avsändare av epost att ni kan skriva med erat riktiga namn istället och berätta vad ni vill mig. Om de istället skrev och presenterade sig med sina riktiga namn, och sitt syfte med att de kontaktat mig, att de undrar om jag vill berätta var jag bor vore det en annan sak. Då skulle det te sig som mer ärligt. Nu inger det att syfte med epost är ett falskt uttryck. Jag vill dock varna en läsare av denna essä om du också fått epost av den sorten att vara försiktig med att lämna ut dina personuppgifter utan någon undersökning och kontroll om vad det berör!? Jag vill uppmana dig till försiktighet och att inte lämna ut dina personuppgifter hur som helst då syftet med att de eposten skickats ut inte är klargjort, huruvida det rör sig om bedrägeriförsök eller inte.

20180613

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.