Om efternamnet Stalker

Jag har funderat en del på detta med begrepp stalker. Jag undrar också varför jag med en avatar kallas för stalker i kundregister hos en data online affär  som heter Webhallen ??? Stalker har utöver att det är ett gammalt efternamn i engelsktalande områden i t.e.x usa, också en annan symbolisk betydelse inom kriminologi. Det finns de som heter Stalker i efternamn !? Den senare betydelsen inom kriminologi är betydligt yngre till ålder och har kommit till under senare delen av 1900 talet tror jag. Jag gillar inte att bli kallad för stalker. För det är jag inte. Jag är ingenjör. Jag heter inte stalker heller i efternamn. Jag skrev till dem och frågade hur man gör för att byta avatar och epitet stalker i kundregistret hos data online affären ??? Kan dom byta ut det epitetet i min kund profil frågade jag ?? Annat jag funderat på är hur det är att heta Stalker i efternamn i dessa dagar i vår tid som är nu ? Med tanke på annan betydelse i mediala, kriminologiska  och rättsliga sammanhang ?? Har det någon anledning till att det bildats ett symboliskt begrepp inom t.e.x kriminologi med anledning av beteende hos en person en gång i tiden som hette Stalker på riktigt ?? Kan man hitta en sån anknytning om man sökte lite i kulturhistoriska ämnen ?? Ett inte helt ointressant ämnesområde. 1979 kom det också en science fiction film i Ryssland av Andrej Tarkovskij som hette Stalker tror jag. Huvudpersonen i filmen heter Stalker. Den bygger enligt wikipedia på en roman från 1972 som heter Picknick vid vägkanten av Arkadij och Boris Strugatskijs. Det är senare som begreppet stalker blivit synonymt med något ofta nedsättande uttryck för en person som förföljer andra. Men vem är orsak till vad ? Det har t.o.m bildats en regel/lag i sverige som trädde i kraft 1 oktober 2011 som heter olaga förföljelse ett begrepp som en del numera svänger sig brett och vidligt med. Fiktionens intåg i juridikens område ? Det är fantasin som sätter gränserna i området. Hur mycket spelar egen inbillan och ett oskuldsfullt medvetande in i detta med anklagelser av andra om förföljelse ?? Finns det verkligen människor som förföljer andra ?? Finns det t.ex. människor som är irrationella och omedvetna i sina omdömen av andra som att vara förföljare ? Jag fick en stund senare svar ifrån online dataaffär och en person hos dem som sa sig ha avatar magiker skrev att det var knutet till ett dataspel hos dem där man får ett epitet utifrån vad för saker man har på avataren och till viss del vilka produkter man köper !?  Jag försökte se någon anledning och skäl i de saker jag köpt av dem, men hade svårt att se någon reell anledning utifrån de prylar jag köpt till varför jag kallas stalker i dataffärens kundregister. Jag har inte spelat deras dataspel heller. Jag fortsätter gärna att köpa produkter från dem ändå trots att de skrev att de inte kunde påverka vilken avatar man hade i deras kundregister. De har snabb leverans, ett brett sortiment och det går smidigt att handla av dem. Det har något av en lek och ett spel över sig detta. En magiker kan trolla !? Om en person har avatar magiker hos dataaffären i kundregister kunde man föreställa sig en funktion i dataspelet där magikern trollade bort epitetet på andra kunder !? Men det dröjer nog och det får man vänta länge på innan en sån funktion finns hos dem i det dataspelet.

 

20180618

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.