Undersökning av privat och personlig karaktär

Jag hade en synpunkt och lite återkoppling från en människa i mängden bland andra. Jag är en förtidspensionerad ingenjör. Jag har varit yrkesverksam sedan 1978 och jobbat i 32 år. Men är sedan hösten 2012 förtidspensionerad med anledning av ett funktionshinder. Idag går jag på en dagverksamhet i en stiftelse några dagar i veckan. Jag har haft en fundering de senaste dagarna med anledning av en enkät ifrån bank där jag är kund. Jag har fått ca 20 enkäter de senaste åren från olika verksamheter. Det blir svårt och jobbigt att svara på dem. Man är ganska utsatt för utfrågningar som privatperson. Man avkrävs frågor som berör hela ens förflutna yrkesliv och tillbaka till skolgång från en del samt till viss del frågor som berör ens privatliv. Åren har gått och det har hänt ganska mycket sedan t.ex. 80-90 talet. Och det är skillnad på tillvaro idag mot längre tillbaka. En del minns man och annat är glömt. Jag oroas över den attityd förändring som skett på en del områden den närmsta tiden i vårat land Sverige. När jag skulle logga in i torsdags den 21/6 på mitt konto hos bank där jag är kund, där jag varit kund i många år, ända sedan -70 talet någon gång tror jag, var det en enkät på första sidan som man anmodades att fylla i. Det stod att banken behövde lära känna kunder bättre, och att den utfrågningen i en enkät gällde alla kunder, och att man var tvungen att fylla i den för att få fortsätta att använda bankens tjänster. Man hade 3 inloggningar på sig att fylla i enkäten för att få fortsätta använda sitt konto stod det. Om en bank stängde av sina tjänster för en kund, hur skulle man då kunna betala för sitt uppehälle som hyra, mat, kläder och hushållsprylar ??! Man är beroende av en fungerande tjänst för uppehället. Det var frågor om ekonomi, skatt, sparande, medborgarskap, etc. Det rörde sig om en hel del frågor av personlig sort ,och det var 12 sidor man anmodades att fylla i. Det ter sig som att det skett en förändring på inställning till kund och bankens policy hur kund behandlas mot förr längre tillbaka på t.ex. 80 och 90 tal. Vad för instans inom bank har fattat beslut om enkät ? Jag undrar om den enkäten är sanktionerad och kommer ifrån ledningen eller styrelse hos bank ? Eller om den är framtagen och beställd av en annan avdelning inom banken utan ledningens kännedom ? Vart hamnade enkät inom banken när man skickade in den ? Vilka personer fick ta del av innehåll i svar ? Hur används enkät och dess svar ? Det var dels frågor i enkät om ens inkomst och var man får den ifrån, och det var en aningens svårt att fylla i summa man tjänar, då det var en begränsning i vilka val som fanns i svarsalternativ att fylla i. Jag tjänar t.ex. betydligt mindre i inkomst än det alternativ som var den minsta summan som låg närmast vad jag tjänar. Jag fick intrycket att den som satt samman enkät inte har tillgång till inblick och kan se transaktioner i bankkonton hos enskild kund. Det finns en sida hos banks webbsida sedan med förklaring till skäl till att banken ställer dessa frågor. Jag tror den senaste tidens turbulens inom ekonomi med t.e.x avslöjande om Panama läckan och politikers krav på finansvärlden har spelat in att banken känner ett ansvar i samhället att undersöka med frågor vad kunder har för inställning. Detta är bara en fundering jag hade. Jag fortsätter sannolikt att vara kund hos banken trots krav på enkät från bank med en hel del frågor av personlig och privat karaktär som jag fyllde i och skickade in. Hör gärna av er med besked på min fundering.

 

Midsommarafton 20180622

Vänligen

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.