Fråga till politiker

Jag är orolig för det demokratiska systemet i vårat land sverige är utsatt för påverkan från odemokratiska extrema krafter. För 99 år sedan 1919 beslutade riksdagen i Sverige om allmän och lika rösträtt för både män och kvinnor. 1921 för nästan 100 år sedan hölls det första fria demokratiska valet i vårat land Sverige. År 2021 fyller demokratin med allmän och lika rösträtt i val i Sverige 100 år. Så som jag uppfattat det – Demokrati innebär folkstyre, dvs medborgare i landet som är väljare med rösträtt i fria val i ett land med flerpartisystem, röstar på de i kommun, landsting och riksdag som ska styra och fatta beslut om vår välfärd och lands politik.  Vilka garantier kan du lämna till att vårat lands Sveriges demokrati inte kommer att sönderfalla, och inte kommer att omvandlas till en diktatur med enpartisystem inom 10 år ?

20180625

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

#dinröst

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.