Om att skapa bevis om att man är oskyldig

Jag återanknyter till tidigare satiriska resonemang jag skrivit om i en annan novell. Hur gör man för att med konkreta bevis bevisa sin juridiska oskuld och oskyldighet ?? Det mest vanliga i vår tid är att en del människor anmäler andra till rättsskipande myndighet för något de anser kan klassas som ett brott. Med hänvisning till en lag och några paragrafer de inte skrivit själva. Dvs det försöks införskaffas bevis för en skyldighet hos en annan människa , ett försök att bevisa en skuld hos en annan människa. Vad är skälet till det ? Varför försöker en del människor att försätta en del andra i skuld ? Är det oavsett om det är sant eller inte ? Dvs när en människa är ute efter att finna en anledning att ha en åsikt om en annan person som går ut på att anklaga och döma den personen till ett straff. Varför är det så angeläget att finna en anledning till att utdöma ett straff för en påstådd sann eller påhittad falsk anledning mot en annan medmänniska ? Om en del människor uppfattar det som att enbart att födas till denna värld kan vara ett straff i sig !? Vad är det psykologiskt för orsaker som sätts i gång hos en människa som vill finna bevis för en skyldighet och juridisk skuld ? Varför försöker en del människor att försätta en annan människa i juridisk och ofta ekonomisk skuld ? Och hur bevisar en människa att en påstådd anklagelse om att en människa är skyldig är falsk och inte sann ?? Om att motverka den sortens ambitioner och strävan efter att finna en anledning hos en människa, genom att ha bevis för sin oskyldighet !?  Hur är det möjligt ? Hur kommer det sig att sånt är så vanligt i vår tid som är nu bland en del människor ? Detta handlar dels om vad för sorts grundmänniskosyn en människa har. Och den varierar lika mycket som det finns olika individer och människor. Hur gör då en människa som blir anklagad och utsatt för förtal och ofta t.e.x påhittade beskyllningar som grundar sig på partisk propaganda ? Dvs i de fall när en människa skapar påhittade inbillade bevis för att ha en anledning till att anmäla en enskild individ i vårat medborgerliga samhälle ? Kan man t.e.x föreställa sig att en människa gör likadant fast tvärtom – skapar bevis som bevisar att en människa är oskyldig till någon påhittad inbillad anklagelse ? Enligt devis – ”Jag är oskyldig. Jag kan bevisa att jag inte gjort det du anklagar mig för och inbillat hittar på om mig”. Ofta är det kvinnor som inbillar sig anklagelser av olika sort särskilt inom ämnesområde förtal av mans person för något som kretsar kring t.e.x område olovlig förföljelse eller att en man håller på mot henne i något avseende. Vanligast är att kvinnor i sina tankar inbillar sig att en man är dålig i något avseende för just henne och vill henne eller hennes barn illa. Vad grundar sig denna inbillan och anklagelse på ? Missnöje ? Typiskt kvinnligt beteende ? En allmän mänsklig irrationell omedveten psykologisk arketyp ? En inbillan som grundar sig på hat och ogillande med anledning av någon irrationell känsla hos och från kvinnans sida ? Varför är de allra flesta som påstår eller tror sig och inbillar sig vara förföljda kvinnor för ? Finns det t.e.x någon statistik kring hur många män det är som blivit dömda och är försatta i ekonomisk skuld och dömda för olovlig förföljelse sedan den lagen kom till 2011 ?? Finns det t.e.x statistik på hur många kvinnor det är som har anmält med falskt förtal en ex pojkvän eller en granne de knappt inte träffat på mer än några få gånger ??  Detta område är ett intressant ämnesområde och jag ser med ödmjuk tillförsikt an på vad som ska komma att ske inom överskådlig framtid.

20180625

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.