En text i mängden en måndags morgon

Det är tidig måndags morgon och jag har varit uppe en stund sedan 6-tiden och suttit vid dator och sysslat med skrivande. Detta är blott en daganteckning jag skrev som jag funderat en del på. Vår pappa ringde till mig häromdagen och han berättade att min bror ringt till dem från bilen och sagt att han varit i Jönköping och hyrt en stuga alldeles för sig själv och varit och fiskat i en sjö där. Jag antar att han hade semester. Vår mamma och pappa tyckte sa de vid telefonsamtalet att det var konstigt att han gjorde så. Vår pappa berättade också att min brors hustru var på kreta och att deras son var på en resa någonstans med några kompisar. Och våra föräldrar har berättat att deras dotter har fått aktivitetsstöd för ungdomar samt gått hos psykolog för sin ångest. Jag har inte haft ångest, men jag har också gått hos psykolog i 1½ år ungefär för min nedstämdhet. Per  hette psykologen och han sa att det var för att jag skulle må bra som han tog emot mig. Han skrev en massa sidor i journal om våra samtal. Det gjorde gott att träffa honom. Jag gillade de träffar vi hade. Livet har förändrats och det har hänt mycket och det är en väsentlig skillnad idag mot förr.  Min bror har ju sagt förut att han tycker jag är en konstig människa. För en tid sedan ringde det en från polisen som sa sig heta Erik  till mig och frågade om en granne här i närheten som han påstod har rykte om sig att vara konstig. Och han undrade om min syn på det !? Jag sa att jag inte uppfattat det så. Och jag undrade vad för granne det rörde sig om ? Han ville inte berätta det. Och sedan tackade han för min tid och avslutade telefon samtal. 1983 sjöng Ronny James Dio i låten ”Don´t talk to strangers” att man inte ska prata med främlingar. 1967 sjöng Jim Morrison i the Doors i låten People are strange att folk är konstiga när man är en främling. Vad är en främling undrar jag idag ?? Jag har funderat något på syftet med att vi jag och min bror skulle träffas i slutet av sommaren ?? Jag undrar om vi inte ska vänta med att träffas ? Jag tänker på av hänsyn och att våra föräldrar har blivit gamla !? Vad annars skulle det kunna vara ? Det är mycket som händer nu och det har hänt en hel del den senaste tiden. Och jag har mycket på gång nu med full sysselsättning. Jag har det bra här. Jag hade en svår barn och ungdom.  Jag är ordentligt sönderborrad i tänderna från 3 års ålder långt in i sena tonåren. Av någon mystisk anledning bokade andra in tider åt mig hos tandläkare under denna tidsperiod. Jag har räknat på det och jag har tror jag fått ca 100 sprutor i sjukvård genom årens lopp sedan barndomen vid operationer och hos tandläkare, och sedan från 2010 till 2012, jag är fullproppad med kemikalier och har ca 20 lagningar i tänder i både barn och vuxentänder, jag har inte hållit på med narkotika alls, men i delar av ungdomen kände jag mig alldeles drogad minns jag idag. Jag har utsatts för en faslig massa experiment, tester och prövningar. Och jag har haft ca 250 hembesök av boendestöd från kommun sedan december 2010 till idag. Det gör inget att de åker hem till mig på besök. Jag har precis avslutat min 6:e bok. Och Jag har fler på gång och håller på att skriva på min 7:e och 8:e bok. Jag är dessutom försatt i en obegriplig och mystisk skuld och förfrämligande känsla av att av några människor ha blivit utpekad som att vara ”konstig”. Jag har dessutom en dagverksamhet jag går på i veckorna och jag föreslår att vi väntar med att träffas tills det känns bättre. Min bror har ju sagt till sin hustru att jag ska få sitta där jag sitter och fundera på min roll!? Vad han nu menade med det ? Samt när jag sa att jag inte hittat på detta sa han att han inte ville leva med en sån skuld. Hur han nu menade med det ? Och att det är mig det beror på samt att dom skyllde på mig !? Och att dom försatte mig i en skuld. Är skulden evig ? Eller går den att förlåta någon gång ? Kan man ens förlåta sig själv för det som hänt ? Jag ångrar mycket det som hände förut och hoppas på att livet ska bli bättre framöver. Enligt Jesus Kristus som de också skyllde på men för en 2000 år sedan kan man förlåta en skuld. Men det var han som sa det och inte jag !? Och jag är inte Jesus Kristus utan blott hans skugga. Och Jesus Kristus har räddat mitt liv. Det finns mycket att fundera på annat än sin egen roll, och jag känner mig knappast tom, utan fylld av en salig klerikal och sakral fyllnads känsla. Jag nöjer mig med att berätta om detta i denna text till er. Till en annan gång ha det gott.

Jag bifogar några texter att betänka och grunna på

20180702

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

Jesus Kristus har räddat min själ

Han har räddat min själ
Utan honom vore jag enbart en simpel träl
Istället blev jag genom honom frälst
En troende kristen jag kallar mig helst
Jag går i det svarta mörkrets färger
Men jag har insikt i vart jag är påväg
Min tro på Jesus Kristus kan inte dö
Den tar jag med mig i den mörka graven
Hans öde och leverne har fått mig att tänka klart
Och må bra och leva livet i en resonlig fart
Genom honom och Gud Fader blev jag frälst
En troende kristen jag kallar mig helst
Han har lyft mig till livets vuxna höjder
Minnet av honom är inte enbart fröjder
Han fick på korset lida som ingen annan
Sedan han till Himlen for
Vårat minne av honom är outsuddbart
Där sitter han bredvid Gud Fader så stor
Och fröjdas i himlen tills det är dags
För honom att komma tillbaka
Tack vare helig ande och Maria sin mor

20150116

Taleptox

<+>

 

 

Fader Vår

Vår fader, du som är i himlen

Låt ditt namn bli helgat

Låt ditt rike komma

Låt din vilja ske

På jorden så som i himlen

Ge oss idag det bröd vi behöver

Och förlåt oss våra skulder

Liksom vi har förlåtit dem som står i skuld till oss

Och utsätt oss inte för prövning

Utan rädda oss från det onda

Ditt är riket, din är makten och äran

I evighet

 

Jesus Kristus, Bergspredikan Matteus evangeliet 6:9-13

Ur Bibel 2000

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.