Fördelar med Eu överväger nackdelar

Jag röstade för Eu 1994. Eu bildades 1993. Och sverige gick med 1995 2 år efteråt. Det är idag 28 medlemsländer i Eu. Det har varit fred i Europa med frånvaro av allvarligare utbredd krigskonflikt ända sedan 1945, förutom konflikten i balkan på 90 talet, och jag hoppas och vill tro på att freden kommer att kunna fortsätta att bibehållas. Med fri rörlighet över gränserna och utbyte av varor och tjänster. Ett Europa som haft slagfält i andra århundraden och sönderbombade hus och städer under 1940 talet. En tid vi inte vill ha tillbaka igen. Med slagfält på 1600, 1700 och 1800 talet där soldater blev lemlästade och dödade under hemska förhållanden. Och där soldater sköt och avrättade civilbefolkning och oskyldiga minoriteter ute på t.e.x landsbygden. Brände gårdar och utförde folkmord på minoriteter. Med kanonmuller och gevärsplutoner som sköt urskilljningslöst hej vilt åt alla håll ute på slagfält. Tanken på en europeisk union som skulle bibehålla fred och stabilitet och undvika ett atombombskrig, mellan medlemsländerna med ett demokratiskt samarbete är vacker. En fred som varat i de flesta länder i europa i 73 år nu i år 2018. Vi vill inte se mer slagfält och förödande krig i europa. I Denna vår vackra värld. Det är upp till politiker att klara av att fatta såna beslut som gör att människor känner att detta är möjligt att genomföra. Sedan till de som är emot eu och vill att sverige ska gå ur eu vill jag säga. Fördelar med eu överväger nackdelar. Och det går att klaga och kritisera på eu om det är något ni anser inte fungerar och tycker ni är dåligt. För det finns nackdelar också med eu. Det är meningen med intern kritik. Och det är upp till politiker i eu att hörsamma och se till att förbättringar kan göras. Det finns en hel del inbillade myter kring Eu som framförs av motståndare till eu. De skall med goda demokratiska argument debatteras. Med uppmaning att de kan klaga och kritisera eu, men varför avskaffa eu? Varför ska man avskaffa något som fungerar någorlunda bra och förhindrar mer utbredd svår krigskonflikt och främjar ett demokratiskt samarbete mellan olika länder i eu ?? Det finns de som vill att sverige går ut eu. Och den åsikten får de naturligtvis ha, vi befinner oss i en demokrati med yttrande och åsiktsfrihet. Till dem vill jag säga, är ni inte oroliga att det ska bli svårare konflikter i europa och sämre för sverige och andra medlemsländer om det blir så ? Det är synd att england lämnade eu. Jag är orolig för hur det ska gå med relationen mellan dem och övriga eu länder. Behåll Eu och gör det bättre för medlemsländerna och medborgarna är mitt råd och uppmaning.

20180706

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

20180706

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.