Om att låna ut pengar till en fattig människa

Jag har en blogg också hos wordpress utöver att jag skriver texter på poeter.se´s utmärkta skrivarsajt. Bloggen startade jag 2011 en tid före jag blev medlem hos poeter.se som jag av en slump fann information om på internet och blev medlem hos 2014. I bloggen skrivs det kommentarer av de som läst mina texter och det är idag 4085 kommentarer på de 322  texter jag valt att publicera. Min blogg är som privatperson mina som mest allra privata daganteckningar och jag skriver ur ett nyanserat perspektiv om sånt jag funderat på, varit med om eller hört talas om. Ur ett eget udda formulerat perspektiv.  Med mina egna ord hur jag tänkt dem. Det är också ca 7755 st kommentarer som av akismet (wordpress egen kommentars behandlare) blivit klassade som skräpkommentarer. De kommentarerna kan man inte som bloggägare se vad de innehåller utan de sparas sannolikt på en annan webserver hos wordpress. Av de 4085 kommentarer som har skrivits på min blogg som jag kunnat läsa är de flesta utan riktigt namn på skribent och utan en riktig webadress till en website och utan en fungerande epostadress. Det finns en ip adress sparad i bloggens interna inställningar som är synlig för mig som bloggägare.  Det finns något bra  med att skriva texter på flera ställen. Dels blir texter tillgängliga för en bredare läsekrets och de sparas på flera ställen både de websidor man skriver till men också i den egna datorn. För min del hamnar texter på tre datorer när jag skriver i min egen dator, hos wordpress och poeter.se. Vilket är bra för säkerheten att ens texter blir publicerade på mer än ett ställe i den egna datorn. De flesta av de 4085 kommentarerna den senaste tiden har innehåll som tyder på att de som skrivit dem önskar låna ut pengar till någon. Jag har inte den senaste tiden fått en enda kommentar som innehållit hat eller hot !? Vad är skälet till att en person önskar låna ut pengar till en bloggägare som mig ?  Och varför är det så få som skriver med sina riktiga namn och skriver en kommentar som handlar om den text jag skrivit ? En människa som önskar låna ut pengar till en annan person måste ha det ganska bra ekonomiskt om den har råd med att låna ut pengar till en enskild privatperson. Den måste sannolikt anse att den kommer med mycket stor sannolikt att få in sina pengar på ett eller annat sätt!? Jag skulle inte kunna låna ut några pengar till andra då jag som privatperson har en mycket liten begränsad pension att leva på som ska räcka till hyra, mat och kläder. Det allra nödvändigaste. Jag har redan andra skulder också och kommer inte att låna mer pengar av de som skrivit dessa 1000 tals kommentarer. Alltså måste en människa som försöker låna ut pengar till en bloggägare vara en ekonomiskt förmögen person eller representera en rik organisation. Om inte kommentarerna är fake inlägg och bluff försök att fiska efter personuppgifter från mig ?? Varför erbjuder sig ett fåtal personer att i 1000 tals  kommentarer  att låna ut pengar till en fattig bloggskribent som mig ?? Varför önskar en person att försätta en annan människa i ofrivillig skuld genom att låna ut pengar till denne som har svårt att betala tillbaka lån ? Svara på det och förklara för mig den som kan hur det kommer sig att något sånt som detta med 4085 kommentarer absurt kan inträffa.

 

20180714

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.