Anmälan från en skadad man

Jag har ett ärr på min vänstra hand. Ibland blir min hand nuförtiden något stel särskilt när det är kallt och minusgrader utomhus och jag är ute. Ett ärr som kom till 9 juli 1979. Det år jag fyllde 16 år. En för mig än idag till namn okänd människa , man eller kvinna ?, attackerade mig av för mig okänd anledning med en kniv i en skogsdunge i Sörbyskogen en bit utanför Örebro. Det var sommarlov och jag var ut på en promenad med min bror utmed en skogsstig. Knivjack gick in till skelett och skar av en sena till vänster pekfinger. En läkare som hette Doktor Möllefors som då jobbade på kirurgen i Örebro sydde skickligt och kompetent ihop sena och sydde sedan ihop jack. Jag gick med en gipsad skena på hand i 1 månad tror jag det var, Som det är beskrivet i sjukjournal. Sedan var det läkt. Men jag var en aningens stel i hand i flera månader. Jag hade ett djupt trauma efter det med anledning av denna skada. Jag tror person som gjorde detta var yngre än jag, men det var svårt att uppskatta ålder exakt på den personen då det skedde så snabbt. Det fanns inte tid efteråt incident hade inträffat till att ställa den personen till svars vid det tillfället. Och sedan har det inte heller varit möjligt. Idag är det för lång tid som gått sedan dess och inte aktuellt att konfrontera den personen. Personen ifråga var sannolikt några år yngre än jag också och inte myndig vid det tillfället då 1979. Mordförsök som det eventuellt skulle räknas som har dessutom en preskribionstid och det var i år 39 år sedan detta hände. Jag känner idag inget agg till den personen eller hyser heller inget försök att leta reda på den personen. Men jag vill påstå att jag inte gillade det som hände. Jag är idag inte förtjust i sånt våld och knivattacker. Det började blöda kraftigt från sår på hand och jag tog mig hem för att kunna bli skjutsad till akuten på sjukhuset i Örebro. Min mamma som var hemma skjutsade mig och min bror till sjukhuset. Av någon oklar anledning hade min mamma fått för sig att det var min då yngre 13 åriga bror som gjort detta. Vilket inte stämde. Det var en annan människa som jag inte hade namn på som gjort det. Men läkare blev tillsagd av min mamma att det gjordes av min bror. Och det blev dessvärre en felaktig uppgift inskriven i sjukjournal. Jag har på senare år försökt korrigera detta och skrev för några år sedan till journal arkivet samt till kirurgen på sjukhuset och informerade om den inkorrekta uppgiften i journalen med önskemål om att det skulle korrigeras.

20180723

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Foto av min mamma på mig och min bror från sommaren 1979

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeundersökande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.