Dagens välgärning för en häst

Detta var jag med om idag på morgonen. Jag tänker på hästägare till det bortsprungna föl häst jag stötte på i morse. Jag var ut på en morgontidig motionsrunda  på cykeln idag vid 6:20. Jag cyklade mot marieberg och mosås och tog höger på grusvägen vid infarten till mosås förbi E20 och mot hulinge by och busshållplats råby. På den vägen ligger det också ett häststall, en prästgård och postens gula brevlåda samt en kyrkoruin som kallas kullkyrkan. När jag kom och cyklade på grusvägen  i närheten av Hulinge by kom det ett föl häst och sprang på vägen alldeles bredvid en hästhage med 3 st vuxna hästar i. Fölet hade sannolikt förirrat sig och sprungit ut på grusvägen. Fölet blev rädd när jag kom på cykel. Och sprang in mot hästhage vid diket och vägkanten. Och det såg ut som att fölet fastnade i tråden till stängslet uppspänt kring och runt hästhage. Jag hade ej kontaktinformation till hästägare som jag tänkte på. Jag valde att cykla hem och när jag kom hem googlade jag på information om bortsprungna djur och särskilt häst. Jag valde sedan att ringa till 112 nödnummer och de vidarekopplade mig till Polisen. Jag informerade sedan om det jag varit med om och sett. Jag tänker på hästägare och häst hur de har det nu ? Hoppas det ordnar sig sedan för hästen.

 

20180728

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.