Sånt som händer i världen

Några människor har förtalat mig och tilldelat mig egenskaper som inte är mina egna eller ens ingår i min egen vokabulär. Jag har gjorts till en syndabock för andras inbillning. Det som kallas projicering inom psykologin. Det rör sig om påhittade egenskaper i fantasins domäner.  Som jag har oerhört svårt att identifiera mig med och känna igen mig i. Ett främlingsförgörande utan dess like som dessa personer anbringat. Det är dels människor som jag sannolikt inte ens har träffat i verkliga livet, och inte har deras eget riktiga namn på , några som inte vågar vara sig själva, utan gömmer sig bakom fiktiva alias på nätet på olika forum och i chattar. Dels på forumet flashback men också tidigare på chatten passagen som ägdes av eniro.   Varför tillåter vi oss själva att bete oss lite hur som helst när vi sitter bakom en dator utan att ha blivit identifierade gömda bakom fiktiva alias ? Förutfattade åsikter som inte grundar sig på den vi pekar ut, utan på våra egna högst personliga åsikter utan förankring i verkligheten ? När vi i själva verket inte är så anonyma som vi först kan tro ?  De flesta har ett namn, en adress, en bostad, ett jobb, ett personnummer och ett id, om det rör sig om myndiga personer i vuxen ålder. Men det rör sig om verkliga människor med en uppfattning de sannerligen ansvarar för själva och inför sig själva och vår allsmäktige Gud och vår herre Jesus Kristus när han kommer att komma tillbaka. Den dagen vill jag att också du är med om. Vi ses på domedagen när vi alla skall ställas till svars för det vi gjort och inte gjort!? ”Man döms inte för vem man är utan för det man gör” skrev en person på en chat. Den personen hade sannolikt rätt. Och det ter sig som sant ur ett mångtydigt och relativt perspektiv om vår värld.  Går det att göra något överhuvudtaget utan att det sker anklagelser mot det ? Vad har dessa människors förtal av mig för betydelse om t.e.x 10 år ? Om en människa är en tänkande skrivande människa och inte en handlingsmänniska hur blir det då ? Är människans förbrytelse mot Guds ord och lagar en evig skuld vi kommer bli tvungna och nödgade att försöka leva med ?? Är skulden evig ? Den tunga skulden över de som dött ? Och vi andra som trots oerhörda strapatser och svårigheter överlevt ?  En fråga som är oerhört svår att svara på utan att ha fel sanningsmässigt. För sanningen är mångtydig och relativ och ställd under jämförelse med olika uppfattningar på etisk värdegrund. När jag åkte och jobbade efter schema på -90 talet hade jag så lite i lön att jag knappt inte ens hade råd att köpa mat i slutet av månaderna efter att alla andra räkningar i hushåll var betalda. Trots att affärer i vårat land är fyllt till bredden med mat. Jag har provat på att svälta jag också. Och vad kan vi göra åt denna världs tillstånd ? Det är långt från Sverige till svältdrabbade områden i Afrika. Skicka mer mat ? Skicka näringstillskott och vatten ? Utbilda människor i vett, etikett, hänsyn ? Barnuppfostran ? Uppmana läkare utan gränser, FN, Unchf och Röda Korset att verka för mer insatser ? Uppmana riksdagen att fatta korrekta och rätta beslut ? En rättvisare fördelning av resurser ? Skänka mer i bidrag till svältdrabbade områden i Afrika ?  Sätta Afrika i fokus ? Ta emot fler människor som är på flykt ifrån svält och krig ?  Låta livet ha sin gilla gång och hoppas på att det ordnar sig till det bättre ? Jag har inte varit i Afrika någon gång. Jag har bara rest mest i Europa när jag var yngre samt varit i Asien till Turkiet en gång. På de senaste 20 åren har jag inte ens haft råd att åka på semester.  Mellan Sverige och Zimbabwe är det bilvägen 13 486 km som det tar 7 dagar och 18 timmar att köra med bil. Det går åt 944 liter bensin till en kostnad av 12 727 kr att åka bil till Afrika. Med flyg går det betydligt snabbare. Det är med flyg fågelvägen till Zimbabwe 8852 km som tar 11 timmar och 6 minuter att flyga. Det händer mycket i världen för oss som håller sig ajour med det. Och det finns en del områden i Afrika där det är farligt att vistas för europeer och nordbor. Jag tänker t.e.x på de ryska journalister som nu senast blivit dödade i afrika eller svenska journalister som blivit kidnappade av boko haram. Med tro och hopp om att de som haft det svårast kommer att kunna få det bättre i framtiden.

20180803

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.