Om att nå ett erkännande

Att nå ett erkännande för sina alster och verk har blivit ännu svårare idag än vad det var förr. Vi jämförs ständigt av en del bedömare med andra tidigare producenter av alster och verk. Det är för en del ett livslångt projekt och lång process. Mycket beroende på den oerhörda medvetenhet om kultur och litteraturhistoria och den forskning som pågått under större delen av 1900 talet inom flera olika vetenskaper. Och ett reellt faktum att människor tänker oerhört olika. Jag hör till en av dem som blivit refuserad, ratad och utdömd som att inte ha åstadkommit något betydande av något signifikant värde. När verkligheten blir till en fiktion i bedömning gjord av andra av en själv är något jag varit med om att erfara. Jag har blivit utpekad för att vara som en surrealist, en fiktiv litterär karaktär ifrån böcker, jag har blivit ansedd att vara likadan och jämförd med som Adolf Hitler, Vladimir Majakovski och Nikolaj Gogol. Andra har påstått att jag härmas och att jag inte har kommit med något nytt. Att det jag åstadkommit skulle vara konservativt och förlegat. Men jag är varken revolutionär eller konservativt lagd. Jag är resonets röst. Några har påstått för några år sedan att de skulle göra livet tråkigt och svårare än förut för mig. Jag har dessutom känt mig utpekad, hotad, anklagad och förnedrad. Då några har mordhotat mig minst 5 gånger. Men inte för det jag valt att skriva. Utan det har rört sig om annat. Jag har 3 gånger blivit avstängd hos myndighet från inkomst och sysselsättning för en 10 år sedan med anledning av bedömningar. Om att nå ett erkännande i denna värld är något av det svåraste som finns. En hel del människor är oerhört kräsna i sina bedömningar av andras alster och bedömning av det som kallas smak. På gränsen till misstroende och misstänksamma mot produktion av litteratur, bild och videofilm.  De människor som tror att de i ett historiskt perspektiv skall medverka och avgöra andras historiska värde och öde i relation till andra människors alster och verk !?  Jag tänkte passa på att lämna en ursäkt om någon tagit illa vid sig, och tacka för den kritik jag fått på det jag gjort. Det har inverkat på en utveckling och förändring av min stil och innehåll i det jag åstadkommit de senaste åren. Annat som är något av det svåraste som finns är att betrakta sig själv och rannsaka sitt beteende och det man varit med om och gjort. Var och en har sin stil och situation i sin utvecklingskurva. Och var och en kan medverka utifrån sina preferenser och erfarenhet. Allt sedan 2002 då jag mer frekvent har skrivit till och från och ständigt utvecklats i mitt skrivande. Ja – det kan ske en utveckling av också skrivande och de meningar och påståenden man gör och föreställningar man har. Det är skillnad på de texter jag skrev för t.e.x 15 år sedan och de jag skriver idag. Jag har försökt åstadkomma  en unik särskild sorts stil och realistisk logik i det jag skriver. En annorlunda stil inriktad på epik med mina specifika ordsammansättningar och meningar och innehåll i de texter jag skrivit. Med en specifik moralisk och etisk ton. Det är ett val jag gjort uttänkt i min tankevärld. Och kanske någon dag kommer det att finnas någon som i framtiden kommer att erkänna det jag skrev och åstadkom som att ha varit en om än mindre betydande del i något större mer vidsynt omfattande sammanhang. Jag är en ödmjuk sticka i mängden bland andra som producerat alster och verk. Tack för att jag fick medverka med en stund här i vår värld och uppta en stund i just din värld.

20180813

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.