Om det senaste dygnets bilbränder

Imorse kunde vi som försöker sköta oss bevittna inslag på tv om nattens och igårkvälls händelser med bilbränder. Det var ungefär 110 st bilar som det sattes eld på inatt och igårkväll i bl.a. göteborg, lysekil, helsingborg, stockholm och uppsala. Det är trist och tragiskt för de bilägare och andra som blivit inblandade i detta, och det är en tydlig hämdaktion av de som utfört den som de har iscensatt. Jag tycket synd om de bilägare och människor som drabbats av detta. Det väcker en del funderingar jag hade imorse om detta. Det är inte första gången bilar sätts i brand. Det har hänt förut. Vad beror detta på ? Vad hade de för syfte med sin aktion ? Skapa rubriker ? Hämnas på utvalda individer och deras bilar ? En slumpmässig hämd på det svenska samhället ? Har det några politiska orsaker ur andra beslut och konflikter ? Det rör sig om verkliga människor som av något skäl utfört dessa handlingar. Har de inget vettigare för sig än att ägna sig åt sabotage ?  Har de några egna vinningar av att bilar förstörs och bränns upp ? Detta måste bli en fråga om försäkringsföljd på detta ? Fanns det någon sammankoppling mellan vilka bilar som brändes upp och de människor som äger bilarna ? En del bilar som stod mellan de som brunnit hade inte bränts upp. Var har de som utförde detta fått tag i bensin ifrån ? Har de varit och tankat själva i flaskor och dunkar på bensinmack ? Måste inte det finnas koppling då via betalning av bensin via t.e.x betalkort eller har de betalat kontant ? Eller har de stulit bensinen ? Kan inte de som har tillgång till såna uppgifter och information härleda betalinformation från köp av bensin till vilka som gjort det ? Vi lever i ett samhälle som inte vill att sånt här ska hända. Jag har aldrig satt eld på en bil och kommer heller inte att göra det. Jag kan inte förstå varför det sker, men vill gärna höra talas om en förklaring till varför de som gjort detta har gjort det.

 

20180814

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.