En annorlunda synvinkel

I dag i vår tid är det oerhört vanligt förekommande i en del kanaler i media att människor som anses ha begått några handlingar som kan klandras eller anklagas beskrivs med egenskap att vara utfört av kriminella som en grupp av människor. Men stämmer det verkligen ? Jag undrar vad de som pekar ut dem har för agenda, människosyn och världsbild ? Består inte dessa händelser som begåtts av enskilda individer och verkliga människor ? Vad har hänt med den enskilde individens ansvar för sig ? De som begår dessa handlingar var de såna från början när de föddes ? Eller vad var det som hände på vägen under de första åren de levde och gick i skolan, gått i skolan som de flesta av oss andra också gjort ? Jag vill sticka ut hakan och påstå att de är inte kriminella sedan födseln som en medfödd egenskap. När vi människor inte väljer vem vi föds till. Är det ens så att de själva kallar sig kriminella ? Eller är det andra som gör den bedömningen och tilldelar dem det epitetet och egenskapen ? Vid vilken tidpunkt och efter hur många år och vilka handlingar blir en människa kriminell i andras ögon ? Jag har faktiskt blivit kallad kriminell vid minst 2 tillfällen, men jag är inte kriminell. Jag är varken rasist eller anti-rasist. Jag är ingenjör till yrket. Vi människor är inte myndiga förens vi fyller 18 år. Och kan först då straffas med fängelse för vuxna. Risken att bli satt i fängelse för ett brott avleder sannolikt en del av oss att begå såna handlingar som kan ge ett straff. Att försöka begå såna handlingar och komma in i fängelse kan inte ses som en hedersam strävan och något att sträva efter !? Jag tror också att antalet handlingar som kan klassas som att leda till fängelse har minskat mot förr längre tillbaka. Det har jag ingen officiell statistik på, och den som vet bättre får gärna upplysa mig om jag har fel. Men en del människors uppfinningsrikedom när det gäller att skapa nya lagar är oerhört intressant och det ter sig som att en del människor vill öka på antalet handlingar som kan leda till åtal och fängelse. Hur kommer det sig ? Varför skapar t.e.x en del politiker nya regler som kan leda till straffskärpningar och ett hårdare straffklimat ? När det redan finns så många lagar för den enskilde individen att hålla reda på ?? Men det är sannolikt skillnad på tillvaron idag mot förr längre tillbaka. Och jag tror det är bättre idag i vårat land Sverige än förr längre tillbaka före 1950 för t.e.x 68 år sedan. Jag ser 1955 som en brytningslinje då det skedde stora förändringar i vårat land Sverige. Då merparten av delar av socialförsäkringssystemet med barnbidrag, pensioner och sjukersättningar utvecklades och infördes. Med hopp om att det skall bli till det bättre i vårat land Sverige.

20180901

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.