Om att skriva

Jag finner detta med att skriva dels som ett sätt att stärka en inre identitet. Och att ge utlopp för sina tankar som finns i det inre. I tanken är vi fria. I den kan vi vara så fria som vi längtar efter. Om att ständigt livslångt kunna utvecklas. Men i vardagen är vi bundna till våra kroppar, tillvaron, varat, verkligheten och Guds skapelse. Och det jobb en vardag innebär med omskötsel av kropp, bostad, samhälleligt jobb och omständigheter och annan sysselsättning. För en del är skrivande en flykt till något annat. Medans för mig är det ett stärkande av det inre landskapet ur ett abstrakt perspektiv. Om att växa som människa och bli vuxen och mognare. Och komma närmare sanningen i en distans till allt annat. Och ett närmande till en sann verklighet. Ett försannligande av våra relationer. Om att bli sann och vara ärlig inför sig själv och andra. Utan att minska i hänsyn mot andra. Jag gör inte anspråk på att förmedla en absolut sanning. Utan detta är min syn och sanning idag om skrivande ur ett subjektivt perspektiv. Och du som läser detta kan ha en annan syn på det. Utan att det gör något. Detta vill jag leva för och tro på.

20180903

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.