Ägnade en tanke åt andra !

Jag läste idag i en lokal gratistidning som kom i brevlådan i morse om Per Åker Helgesson 59 år som sitter i fängelse i Tunisien sedan 2012. Han fängslades när han var 53 år. Och jag ägnade en tanke åt denna människa som jag inte ens träffat i verkligheten. Han har råkat ut för något riskfyllt och som det ter sig något absurt. Han åtalades för kidnappning i Tunisien. Men det är beskrivet som att han åkte dit av humanitära skäl för att hämta hem en dotter till en annan person för ett norskt säkerhetsföretags räkning. Är det farligt att vilja hjälpa till med andra ord ? Han har ägnat sig åt att teckna i fängelset, teckningar de skickat hem till sverige, som de hoppas ska kunna ställas ut i sverige. Jag gjorde sedan en undersökning med google och konstaterade att det sitter ungefär 200 svenskar i fängelse år 2018 utomlands i usa, thailand, tunisien och en hel del andra länder. Jag ägnade dessa människor en tanke idag trots att jag inte ens träffat en enda av dem i verkligheten. En av dem dömd till dödstraff. Andra på livstid. Och en del på kortare straff. Det fanns en tid förr på 1990 talet då en person som heter Jakob spred ut ett falskt felaktigt rykte om mig att jag bara tänkte på mig själv. Jag beskrevs i olika sammanhang som att vara egoist och att inte ”ta saker på ett blodigt allvar” som en person jag inte har namn på uttryckte det. En person som hette Mats påstod vid något tillfälle i början av 90 talet att jag gick omkring och hånade andra. Vilket var inbillat och påhittat av honom !? Och grundat på ett falskt förtal. Jag hade fullt upp på den tiden med utbildning, senare jobb och att försöka sköta mig. Samt att tänka på andra som jag alltid gjort. Alla dess bedömningar av mig som att vara egoist och bara tänka på mig själv var inbillade och påhittade för att ställa till det för mig personligen. Vad var det som gjorde att jag inte hämnades på dem för det ? Varför spred de ut såna rykten om mig och förtalade mig ? Jag har också varit utomlands. Men jag har inte haft råd att åka på semester de senaste 20 åren. Jag har mest rest förr om åren på semester i Europa och en gång till Turkiet (Asien). Det hade likaväl kunnat vara jag som satt i fängelse utomlands. Om jag hade gjort något som skulle kunna lett till det. Vilket jag inte gjort. Eller blivit misstänkt för något !? Men om man får tro på dem som menar på att tillvaron kan vara absurd, och att vem som helt kan råka ut för inbillningar hos en annan person kan man tro att det går att hamna i fängelse för vad som helst !? Vilket jag erfor 2010. Då en person gjorde antydningar om det som omtalats ända tillbaka på 90 talet. Dvs 20 år senare ställdes jag till svars för incidenter på 90 talet!? Tala om absurt. Det finns risker med att åka till andra länder oavsett vilket land det gäller. Hoppas Per Åke blir frigiven inom kort och att han får åka hem till vårat land Sverige för att kunna få fortsätta med sitt liv. Jag vill uppmana den som läser detta att ägna en tanke åt andra också mitt i all annan sysselsättning.

20180905

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.