Längtan efter relevans

Det finns människor i dagens värld i vår tid som är nu som längtar så mycket efter det vanliga, normala, relevans och absolut logik, att de ständigt kommer att bli besvikna, när de möter verkligheten. För den är allt annat än det ovan nämnda. Den är dels det med att de finns en mängd olika sorters människor av vitt brett skilda sorter, men också irrationell och full av kropp och distortionerad dyslogik. Verkligheten är dels ologisk och ibland absurd, irrelevant och mångtydig samt konkret och mycket mer komplicerad och svår än man kan tro. Dess relationer och olika beroendeframkallande faktorer är mer komplicerade än vad de längtar efter. Dessa människor som varav en del av dem tar allt på ett stort allvar, är dels en del av dem idealister som ständigt kommer bli besvikna. För de lever för en ideal utopisk värld och verklighet som inte existerar i denna värld. Den världen de längtar efter är av ett annat mått i en annan dimension. För att tala med Thomas Mann som i sin novell Döden i Venedig skrev 1912 att de höga idealen är i konflikt med den solkiga verkligheten. Med det inte skrivet att det är något fel att tro på den som de tror på. De har sannolikt sina skäl till att tro på det de tror på. Det är bara det att de tror på något som inte är möjligt i just denna värld. Det som detta kräver av dem för att de skall kunna fortsätta att verka är att de är vidsynta och nyanserade i sina bedömningar.

20180905

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.