Förvandlingen i den svenska politiken

En skarpsynt analys av delar av förändringar i det svenska politiska landskapet. Hur kommer det sig att en del av de vuxna människor som röstar har blivit mer konservativa i svensk politik de senaste 20-30 åren ? SD som bildades 1988 har bedrivit en socialkonservativ politik i ungefär 30 år nu. Vilket inte är något nytt detta med nationalistisk konservativ politik. Det socialkonservativa partiet sverigedemokraterna som kom in i riksdagen 2010 får enligt prognos i riksdagsvalet 2018 en 1/5 av vårat lands röster, det är ca 19% fler röster än i valen i sverige på -80 talet. I riksdagsvalet 2006 fick de 2,6 % av rösterna. I valet 2010 5,7 % och i valet 2014 13 % av rösterna.  De har alltså ökat med ca 1,5 miljoner röster på ca 30 år. De vurmar för och har som slogan i valet 2018 som några av dem uttrycker det en ”en förändring på riktigt” och det tänker de genomföra med en mer socialkonservativ politik !? Hur går det ihop ? Är det en slogan för att locka till sig mer övertalbara människors röster ? Innebär verkligen en mer konservativ politik en möjlighet till en förändring ? Är det inte tvärtom ? En mer konservativ politik leder till mindre förändring enligt traditionellt sätt att se på politiska värderingar ? Hur förklarar SD´s förespråkare det och denna irrationella inkonsekvens ? Jag bara skarpsynt undrar.  Vad är det som har orsakat denna förändring i Sveriges mångtydiga demokratiska politiska landskap  de senaste 20-30 åren mot hur det var på 70 och 80 talet  ? Hur är det med relationen till vår gemensamma världs historia och en historielöshet i detta parti ? Tillvaron har förändrats och det är en skillnad mot förr.  Varför har 1/5 av det svenska folket förändrat sin attityd mot förr de senaste 20-30 åren mot att bli mer konservativa ? Vad grundar sig denna förändring på ? Människorna själva ? Yttre faktorer ? Längtan efter något nytt och förändring ? Förändringar i tankesätt och en förändrad syn på verkligheten ? Gå till er själva och ta en funderare på er egen situation och hur det kommer sig att denna förändring kan ha varit möjlig ? Samtidigt som SD´s  huvudargument är att de vill förkasta vänster och liberal politik och åstadkomma en mer förändring mot förr !? På riktigt önskar de åstadkomma en förändring mot förr som de säger som om det förflutna inte uppfattas som verkligt och riktigt och att det inte skett förändringar förr i det förflutna i vår historia !? En längtan efter riktighet. En längtan efter förändring med en nationalistisk socialkonservativ politik. Hur kommer det sig ? Men det förflutna och vår historia är i allra mesta grad verklig och förändringar har skett förr också. Hur kommer det att bli i vårat land Sverige de kommande närmsta 20-30 åren ? Jag vill varna för att det fattas förhastade ogenomtänkta beslut i denna iver efter en drastisk förändring på riktigt med konservativa metoder. Och uppmana till en försiktig med försyn och en välvilja till en god välfärd och vilja till försiktig förändring och maktutövning.

 

20180909

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.