Hemliga Fördolda Sanningar

På årsdagen av den hemska och chockande kraschen av WTC den 11/9 -2001 har jag funderat på en del idag. I en tid som är nu när avslöjandets metodik är på modet och andra som agerar och utför åtgärder utifrån hemliga fördolda sanningar och scenarior. Ter det sig som att de åtgärderna och handlings mönstrena leder till ett mer allmänt större behov av att avslöja och söka sanningar om vad som verkligen hände i det förflutna. Man kan enkelt tro att ju hemligare något är och ter sig desto större är behovet av att söka sanningen om vad det innebär och vad som verkligen hände så nära sanningen som möjligt. Men stämmer det verkligen ? Hur sant är mitt antagande ? Vad är det jag påstår ? Hur ska man förhålla sig till avslöjandets metodik och ett behov hos en del att behålla sanningen för sig själva och ett behov av att ha hemligheter ? Samt att krav på att sanningen skall fram  i dagsljuset och belysas och utforskas ifrån varje föreställbar vinkel ? I mediala kanaler i dagens värld finns det ett behov av att undersöka och utreda vad som hänt när det hänt i en del omständigheter flera år i efterhand. Inget fördolt längre för den skarpsynte? Vad innebär det om allt kan ses och inget längre är dolt i det hemliga ? Om varje atom är möjlig att beskåda ? Om vår DNA är utforskad och undersökt in i det minsta ? Om det är möjligt att t.o.m räkna hur många hjärnceller en enskild individ och människa faktiskt sanningsenligt har i sin hjärna ? Hur ett skelett ser ut vet de flesta människor idag , det är fullt av böcker och bilder på hur ett skelett ser ut. Det är t.o.m. möjligt att få en bild via röntgen på sitt egna skelett fast man ännu är vid liv och inte gått bort än. Vad finns det då kvar att ha hemligt i dessa avslöjandets dagar som en del människor inte kan föreställa sig ? Hur kommer vi och den tid som är nu att beskrivas om t.ex. 150 år av forskare när samtliga register blivit öppnade och tillgängliga för vetenskapen ? Med exakta vetenskapliga metoder kommer de att kunna gräva fram och avslöja en hel del som inte gjordes i vår tid utan att publiceras i offentliga mediala kanaler.  Det finns sannolikt hur mycket material som helst i olika register och data bibliotek att ägna sig åt skriverier och mediala publikationer om oss människor i våra mångfaceterade samhällen. Vi kan redan nu se och avslöja hur många som besökt en viss webbsida t.e.x Hur många som läst våra texter. Hur många som köpt våra böcker. Hur mycket mat vi äter. Vad för sorts mat vi äter. Vad vi tjänar. Och hur mycket vi får betala för vårat uppehälle. Hur många som genom att abonnera på ett internet abonnemang kan och har möjligheten att läsa webbsidor, epost och det vi skriver på internet. Möjligheterna har sina vida och breda gränser men är också enorma inom sitt eget perspektiv. I år och idag är det 17 år sedan 2 flygplan hemskt och chockande flög in i World Trade Center.  Och ungefär 6000 människor skadades och 2996 st omkom enligt uppgift i wikipedia. Samt 2 skyskrapor kraschade till marken. Det finns numera en uppsjö med teorier om vilka som planerade och låg bakom det som hände. Allt ifrån organiserat av Al-Qaida till delar av den amerikanska regeringen själva. En del hävdar att det skulle ha varit ett insiderjobb i usa. Jag tror personligen att det är en tredje möjlig sanning till det skedda, att det var de kapare som flög planen och övriga kapare sammanlagt 19 st i 4 st flygplan som själva planerade och utförde attacken. De hade sannolikt på något sätt haft kontakt med varann och detta genomarbetat dolt i ett hemligt sällskap sinsemellan. Men det bör ha varit ekonomiskt finansierade på något sätt och där kan man sannnolikt finna kontakter till dem. Deras planering i förväg möjliggjorde denna attack på WTC. De kapare som flög planen och övriga är inte i livet längre sedan 17 år och de kan inte höras och inte ställas till svars i en domstol t.e.x. Men hur fick de idén till denna attack ? Och vem väckte idén ? Det påstås i wikipedia att Usama Bin Laden tog på sig ansvaret 2004 i en video. Finns det mer filmmaterial som ännu inte offentliggjorts som visar på mer nära sanningen om vad som hände ? Hur är det med filmmaterial inne ifrån flygplan t.ex. ? De angrep världshandels centrumet och de måste ha haft någon avsikt med sin aktion att rubba handels och makt balansen i världen. Sannolikt var deras syfte att åstadkomma en förändring av denna genom att angripa ett symboliskt ekonomiskt centrum. Deras aktion var symbolisk till sin form. Vad hade de kaparna haft för kopplingar till handel och ekonomi tidigare ?  Hade de t.e.x jobbat med något som kan ses som ett skäl till deras angrepp på wtc ? Trodde de t.e.x att de tjänade Gud och inte mammon i sitt handlande ? Hade deras aktion religiösa motiv ? Ur deras kaparnas perspektiv en hämnd på Usa av historiska skäl ur ett symboliskt perspektiv ? I wtc jobbade det år 2001 50 000 människor och det var 17400 personer i tornen den dagen, ifrån flera olika kontinenter och med olika nationaliteter. I framtiden kommer det sannolikt att avslöjas mer om denna händelse. Sannolikt för att den inlindats i ett töcken av hemligheter. Men sanning kommer oftast fram så småningom i olika skepnader som gör den relativ och möjlig att föra vidare mer nyanserade diskussioner kring. För att förhindra och förebygga mot framtida katastrofer.

 

20180911

Per Anders Taleptox  Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.