Om att skapa bevis för en skuld hos en oskyldig

Det finns människor som känner sig så orättvist behandlade och straffade av livet, kränkta för minsta lilla detalj, att de i konjunktion med bristande ödmjukhet tycker sig ha kommit till den punkten att de anser sig ofta av inbillade irrationella skäl behöva har en rätt till att utöva makt mot en del andra människor de av illvillja väljer ut, och särskilt såna de av egen inbillning tycker är förfördelade i något avseende. Men de misstar sig på att det finns människor som är elitistiskt förfördelade. De allra flesta människor har några av mänskliga skäl  tillkortakommanden och brister. Och i detta drar de sig inte för att skapa påhittade falska bevis om att den andre har en juridisk skuld denne skall ställas till svars för och straffas för t.e.x. i ett klassrum eller av rättskipande myndighet och domstol. Ofta leder sånt om det inte sker en kritisk granskning av bevis till att den som utpekas  som skyldig blir försatt i en både juridisk och ekonomisk skuld. Vad det gäller de som utan att skämta hittar på bevis som kan leda till en fällande dom av en oskyldig person, så blir de mindre sällan väldigt ensamma med en massa ångest på äldre dagar när de nalkas slutet på sina liv, om de inte har några som stöttar dem. Särskilt om det förflutna öppnar upp sig och gör sig påminnt i en sanningsenlig karaktär. De får skuldkänslor för det som de gjort mot några som egentligen var oskyldiga.

20180930

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.