Uppmaning om att njuta av evigt liv

Mellan 7/9-2002 till 8/10-2003 kom det 35 st epost till mig från någon eller några ifrån okänd avsändare från fingerade fiktiva namn med innehåll som dels hade sexistiskt innehåll relaterat till vuxen industri nöjesverksamhet. Det är epost och händelse som genererat en del nya tankegångar och funderingar. Det var dels bilder i epost på nakna människor mer eller mindre påklädda i olika situationer. Jag valde att inte anmäla de eposten till myndighet av hänsyn med anledning av insikt i att det var en mänsklig människa som suttit bakom en dator och hört av sig till mig. Jag avregistrerade mig från epost efter en tid och då hamnade jag på en webbsida som uppmanade mig att njuta av evigt liv, ”Enjoy eternal life” stod det på webbsida som jag hamnade på vid avregistrering vid webbadress www.27meg.com som då vid den tidpunkten hade säte någonstans i Holland. 2003 gjorde jag en undersökning på adresser i epost om varifrån epost kunde ha kommit och vad för person som kan ha skickat dem. Men det gick inte att fastställa det närmare via information i epost. Eposten var skrivna på engelska. En kort tid efter att jag gjort whois undersökning var det ett inslag på TV4 med Peter Jihde och Tilde de Paula och Peter Jihde sa då ”När det blev känt vem han var då dog han”. Om det hade något med att göra med de epost som kommit till just mig är okänt för mig. Och hur sant Peter Jihdes påstående var är också okänt. Men någon som vet något om det finns det sannolikt. Den 4/8-2002 skrev jag ett inlägg i Nordiska Rikspartiets och NSF´s gästbok på deras websida som de startade 1999 där jag hörde av mig till dem och uppmanade dem att sköta om telefonkontakterna och prata på och hälsa riksdag att skicka mer mat till svältdrabbade områden i Afrika. Det är ju viktigt att tänka på andra också. En alternativ kompromiss med dem. Jag drog slutsats att de 35 epost som kommit till mig under 1 års tid hade en anknytning till mitt inlägg på NRP och NSF webbsida. Vad innebär evigheten detta gamla begrepp ? Och vad innebär ett liv som njutes i evighet ? Och hur förhåller sig detta till devisen att leva är att lida en smula då och då ? För smärta kan vi människor känna genom det nervsystem vi har. Och dö kan vi människor som är dödliga. Var ligger evigheten ? I äldre texter beskrivs evigheten vara en variant på ett gammalt grekiskt begrepp som på grekiska heter aion – en eon – som förr i tiden i bibeln dels beskrevs som att vara ett begrepp som innebar en mycket lång tidsperiod som betydde all samlad tid. Det påstås av en del i äldre texter att Gud och Jesus Kristus har evigt liv.  Och i bibeln skrev de en gång i tiden att den som tror på sonen Jesus Kristus har evigt liv. I en nordisk text i strof nr 16 av äldre sort som heter Havamal som också kallas den Höges Sång och tillskrivs Oden med tillkomst okänt årtal påstår skribent av Havamal att den som tror sig kunna leva för alltid är ovis, om man aktar sig för vapenskifte. Vad menade skribent av Havamal med detta med vapenskifte mer ingående ? Är det en äldre gammal mytologisk föreställning utan aktualitet idag i vår tid om man relaterar det till vad vapenskifte kan betyda ?  Har några människor evigt liv ? Det finns de som säger att de längtar efter evigt liv. Har då jag ett evigt liv som kan njutas ? Eller är det inte sant ? Är jag vis eller ovis om jag tror på ett njutbart evigt liv eller att jag skall dö en gång i framtiden ? Går det att besvara såna här omständigheter utan att reducera något av våra mänskliga kulturers arvs föreställningar ? Hur vet man det ? Känner man på sig dagen innan eller alldeles före att man skall dö ? På kvällen innan när man går och lägger sig innan på natten man dör när man skall somna in. Eller är det ovisst ?  Att få bara somna in när man går bort. Det minst dåliga.  Jag tänker på en man som finns inspelad med röst inifrån ett av flygplanen som flög in i WTC 11/9 – 2001 – han säger i slutskedet av flygning i en video inspelad inifrån flygplan sparad till eftervärlden som finns på youtube ”We are going to die”. Han visste om att han var på väg att flyga in i något i ett kapat flygplan och att de skulle dö inom kort. Och det beror sannolikt på vad som händer och vilken situation och miljö en människa befinner sig i om man vet om det eller inte. Vad innebär ett liv i evighet ? Numera vet vi att människan kan bli en 80-90-100 år till jordisk ålder. Och jag kommer sannolikt att gå bort och dö om det blir så kring år ungefär 2053 det år jag fyller en 90 år. Men man vet mer exakt inte när Herren vår Gud hämtar hem en och det är ovisst och det kan bli före och det kan bli efter 90 års ålder. Hur skall datorn definieras ? Skall den definieras som ett vapen ? Skall den definieras som ett brottsverktyg ? Skall dator definieras som ett verktyg och en utveckling av skrivmaskin, telegraf, telefon, tv och bildskärm ? Ett multifunktionellt system för flervägskommunikation ? Detta är sannolikt mångtydigt beroende på olika människor man frågar som uttalar sig om detta. Innebär uppfinnandet av datorn ett vapenskifte och en förändring mot förr ? Och skall man låta bli att akta sig för den och acceptera den samt använda den i dagligt bruk ?  I dagsläget är det nästan omöjligt att inte ha ett behov av att äga och använda en dator/telefon. T.e.x för att kunna sköta betalningar av räkningar på jobb och i ett privat hushåll. Samt för att hantera det behov som skapats med information, och epost och telefonkontakter. Om någon vet något om de epost som sändes av någon eller några 2002/2003 till mig får ni gärna höra av er till mig med information om det.

20181007

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.