I denna håla

Jag bor i en stuga en bit ut på landet i en mindre håla en mil ifrån närmsta större stad. Långt ut i periferin från närmsta civilisation. Jag har bott här i snart 8 år. Förut bodde jag i 10 års tid inne i stan i en hyreslägenhet. Jag har det bra här. Jag fyllde 55 år i år och jag är förtidspensionerad. Jag vaknar numera på morgonen och längtar efter livet och att vara aktiv och hålla igång. Vilket jag inte gjorde förr då jag hade det tråkigare och det var ett lidande på ett annat sätt än idag att vakna på morgonen. Sannolikt för att jag har blivit några år äldre känner jag det så. Jag skriver något var och varannan dag. Jag är aktiv och håller igång hjärnan och mitt medvetande. Jag läser en del böcker och lyssnar på musik i mina hörlurar. Och jag ägnar en del tankar åt att tänka på andras väl och ve också. Jag gick arbetslös i 10 års tid förut och sökte en 500 jobb mellan 2000 till 2010. Idag går jag istället på en dagverksamhet på en stiftelse. Jag andas en luft av tillförlit och tillförsikt till livets goda. Men i denna håla sitter jag fast. Jag är nämeligen utan egen bil och kan bara åka cykel eller promenera då jag ska någonstans som till att handla mat t.ex. eller ta mig till busshållplats. Jag har en 2 km till närmsta affärer för t.e.x köp av mat eller till busshållplats. Jag åker dagligen på cykelturer på landsvägen eller går på promenader. Det är 70 väg här på landet och en ganska smal väg, och en del bilar och mc kör ganska fort. Och man får se sig för med försyn när man går över och på vägen. Numera är det så utvecklat att man kan betala sina räkningar hemifrån och det har på den punkten blivit till det bättre för oss tack vare uppfinnandet av datorer och internet. Jag sitter som sagt fast i denna håla tills jag flyttar någonannanstans. Jag har tydligen egna barn har jag blivit informerad om via epost. Men jag har ingen mer kontakt med dem idag. Utan det är ungdomssynder som gjort sig påminda en 30-37 år senare i livet. De är sannolikt vuxna idag och lever sina egna liv. Om den informationen i epost är korrekt som anlände till mig för några år sedan ? Den kontakt jag har med människor idag är på den dagverksamhet jag går några dagar i veckan. Samt via telefon, dator och internet. Samt de från kommun som kommer hem till mig på tillsyn och besök en gång i veckan var 14:e dag. Det gör inget att de åker hem till mig. Det får de gärna göra. Besöken är frivilliga men ordinerade av läkare för att jag som de uttryckte det ska må bra.  På kvällen brukar jag lägga mig ganska tidigt numera redan vid 20 tiden och lägga mig och lyssna på radio en stund samt läsa en bok. Just nu läser jag Alf Henrikssons bok Svensk Historia som utkom 1963. Han skriver bra och det är en intressant historie berättelse han målar och skriver om. Nyligen läste jag ut hans bok Isländsk Historia från 1981 med bilder av Björn Berg. Det var en intressant läsning. Den kan jag rekommendera. Jag brukar somna vid 21 tiden och vaknar tidigt redan kl 5 numera. Sedan äter jag frukost och tar det lugnt på morgonen. Jag sitter sedan vid datorn och skriver på morgonen och under dagen samt sköter om hushåll, lagar mat och städar och diskar. Jag lyssnar en del på radio och musik också och ser på ett och annat tv program. Samt passar på att spela på min akustiska gitarr då och då. Jag har det bra här i denna håla på landsbygden.

 

20181008

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.