Om ett delat lösenord

Det kom ett epost till mig för många år sedan som uppmanade mig och det stod skrivet i det att ”Dela aldrig på ett lösenord”. Som om jag skulle ha delat på ett utav mina lösenord medvetet !? Vilket jag inte gjort. Jag försöker hålla god säkerhet kring datorer och lösenord. Eventuellt har någon varit in i min bostad olovandes och kommit åt mina lösenord och dator? Och jag skrev något skämtsamt om ett delat lösenord som de skulle göra ett själva utav istället för att låna någon annans. Till det kom det ytterliggare ett epost för flera år sedan med text ”Will you last 36 hours?”. Ett tydligt hot om att jag inte skulle hålla i 1½ dygn till !?  Det är alltså någon som har använt ett av mina lösenord sannolikt till en epostadress och eventuellt skickat epost i mitt namn men från en annan dator av en annan person. Och sannolikt utan att skämta med mig. Och vad var det de skrev om som var så angeläget att de bemödade sig om att låna en annan persons lösenord ? Till vad använde de min epostadress ?  Flera av mina förra hårddiskar har blivit hackade och 10 av dem har kraschat och jag har tyvärr inte kvar information om vad som kan ha hänt. Jag har dessutom fått epost tillsänt mig från annan person från annan dator än min, men sända från min egen epostadress !?  Att de var tvungna att använda en annan persons lösenord och epost ? Istället för att använda sina egna uppgifter ? Vari är det kloka och förnuftiga och rationella med ett sånt beteende ? Annat än att försöka ställa till det för en annan person ?  Och ha en annan person att skylla på för något komprometerande ? Då det finns de som kan tro på att epost kommer ifrån en specifik person när det i själva verket kommer från en annan avsändare !? Var uppmärksam på vad som händer med datorer och på internet ! Och dra inga förhastade slutsatser om tillsänd epost förrens ni vet mer ingående vad det berör.

 

20181007

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.