Serum mot isolering

Med uppfinnadet av telefoner, datorer och internet samt radio och Tv har enligt en del människors syn på saken människors ensamhet, gemensamhets känsla och informationsflöden förändrats mot förr. Den har blivit ett serum mot isolering. Möjlighet till att ensamhet och isolering bryts görs möjlig med den tekniken. Ett informationsflöde som inte fanns på samma sätt likadant mot förr har utvecklats. Jag tänker också på en vacker formulering av popgruppen Wilmer X som i låten skriven 1988 av Nisse Hellberg i sången Teknikens under sjöng ”Du kan glömma dina ensamma stunder, Du kan lita på teknikens under”. En mening som på något sätt sammanfattar idén de hade bakom de som uppfann denna teknik för att med utveckling kunna förmedla och bevara information och göra oss människor till bättre människor i våra relationer. Det finns dock en viss ironi i detta som Wilmer X sjöng ter det sig som. En mångtydig sentens med att man kan glömma ensamma stunder. Om ensamhet är en börda eller en rejäl största lycka ?? Jag tänker t.ex på människor som bor på avlägsna platser som t.ex långt ute på landet eller på en ö någonstans i Västindien eller Stilla havet. Ön Madeira t.e.x. som ligger i Atlanten. Hur skulle de som bor där kunna får reda på information och kunna förmedla sig via meddelanden snabbt och direkt utan radio, tv, telefoner och datorer och internet ? Där de kan ta del av den information som finns tillgänglig via tv, radio och t.e.x datorer och internet. Det kunde de inte på samma sätt förr i världen före denna teknik uppfanns. Längre tillbaka på t.e.x 1800 talet och före det. Med utveckling och förändring kommer också som en del anser det både positiva men också negativa aspekter på teknik och uppfinningar. En del människor som anser att tekniken och uppfinningar som t.e.x datorer, internet, radio och tv har sina negativa sidor. Men det är fullt möjligt att ta sig ledigt från tekniken också. Genom att stänga av dator, radio och tv om man vill ha en lugn stund för sig själv i ensamhet. Tekniken med kommunikation via datorer, internet, telefoner, radio, och tv har sannolikt kommit för att stanna.

20181009

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.