Reklam med avgift för att spara pengar

Jag fick en reklamannons i en app i min mobiltelefon i torsdags som hette Kyrkoskatten med text ”Gå ur svenska kyrkan innan den 1:a november. Ta bort kyrkoskatten inför 2019. Begär utträde”. Det väckte en del funderingar och frågor hos mig att denna reklam kom. Är det något bedrägligt med denna uppmaning och reklam ? På deras webbsida på webbadress www.kyrkoskatten.se gör de reklam för en tjänst som säger att om man betalar 365 kr får man hjälp med att gå ur svenska kyrkan för att ta bort kyrkoskatten inför 2019 och spara pengar. Jag gjorde idag lördag en mindre undersökning av varifrån denna reklam kan tänkas komma. Det ter sig som sannolikt att den inte kommer ifrån svenska kyrkan. Varför skulle någon där vilja att medlemmar går ur svenska kyrkan ? Rimligtvis önskar svenska kyrkan behålla sina medlemmar. Men vem eller vad är det då som driver denna tjänst om att gå ur svenska kyrkan ? Av vad för anledning önskar någon att medlemsantalet i svenska kyrkan skall minska ? Har de någon egen vinning och ideologisk anledning till startande av denna tjänst ? Enligt information jag kom fram till kan jag avslöja är det dels en adress i Malmö till ett företag som heter Accord Alliance LTD. Domän webbadress är registrerad på det företaget till en adress på ön Mahe i Seychellerna.  Med anledning av att registrant av domän namn valt att anonymisera sina personuppgifter och kontaktinformation i whois databas går det inte att skriva till dem via epost och fråga vad som är syftet med denna reklamkampanj ? Epostadressen till person som registrerat webbsida är dold. Men det finns en epostadress på webbsida. Men det är frivilligt för den som önskar att undersöka detta mer, genom att skriva till företaget till adress på webbsida i Malmö. Det är alltså en avgift för denna tjänst som kostar 365 kr som jag antar är en engångssumma. Om det kommer att bli en rusning att  gå ur svenska kyrkan eller inte med anledning av denna reklamkampanj kommer de som jobbar med detta inom svenska kyrkan sannolikt att bli varse. Jag googlade något också på detta företag och de har sänt ut en massa sms och reklam och andra har polisanmält dem för bedrägeri läste jag. Jag valde att inte anmäla dem till polisen av hänsynsfulla skäl. Om en person som önskar gå ur svenska kyrkan t.ex. av något personligt skäl och vänder sig till svenska kyrkan direkt är det ingen avgift för ett utträde ur kyrkan.  Men Varför skall man gå ur svenska kyrkan för ? Det kan ju finnas skäl för en person att vilja vara med i den också. Trots att det är en skatt som man betalar på skattsedeln.  Å andra sidan finns det andra samfund och grenar av kyrklig verksamhet också att vara medlem i. Det har hänt något de senaste åren med relation till religion och kyrklig verksamhet. Man behöver inte iof vara medlem i en kyrka heller för att vara troende och religiös. Jag är döpt en gång i tiden när jag fyllde 1 år på beslut av mina föräldrar och genomfört av en präst, och var medlem i svenska kyrkan från 1964 till 1981-1982 tror jag då jag med anledning av en ungdomlig villfarelse gick ur svenska kyrkan. Det hände en del under skoltiden då jag var yngre som gjorde att jag valde att begära utträde då. Men jag gick med i svenska kyrkan igen 1998 av personliga skäl då jag tyckte att jag kommit till annan insikt när jag blivit äldre och vuxnare. Jag blev också med anledning av en del händelser det året 1998 frälst och mer troende på ett djupare sätt.

20181013

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.