I Vandrarens ögon syns hans själ

I en dröm jag hade drömde jag att jag fick se vår Herres själ i en vandrares ögon. En vandrare som irrade omkring här nere på vår jord sökandes efter nåd och befrielse och förlåtelse för och från sina synder. Min kompis och jag var ut på en tidig morgonpromenad i skogen alldeles bredvid där jag bor. Vi mötte en för oss okänd man på skogsvägen. Han hade gått många mil sa han när vi mötte vandraren på en enslig skogsväg. Granar och tallar växte tätt omkring skogsvägen. Alldeles utanför skogstorpet där det legat sedan det byggdes för snart 80 år sedan. Bara en bit ifrån där jag bor.  Mannens ögon lös som två klart lysande stjärnor på en natthimmel mitt i sommaren i juli. ”Vet ni vägen till vår Herre?” frågade vandraren oss. ”Hurså?” sa vi när vi stannade till motvilliga att prata med en okänd människa på en enslig skogsväg. ”Jag är en enkel ödmjuk vandrare som inget annat äger än mina kläder jag har på kroppen och ett par skor, och jag är på väg till vår Herre för att få nåd för min syndfulla själ och mina synder jag begått” sa mannen. ”Vår Herre finns osynlig och översinnlig överallt” sa vi. Och vi fortsatte ”Du behöver inte gå så mycket längre. Han finns här med oss för alltid”. ”Och det ska jag tro på ?” svarade vandraren. ”Japp. Han har skapat allt det som vi kan föreställa oss i vår värld. Han är upphovsperson till allt det vi har i vår ägo idag. Språket, orden, våra föreställningar, och allt det vi kan se, höra och smaka och känna”  sa jag. Min kompis som var med tillade ”Och du käre vandringsman är ingen förutom honom vår Herre. Utan honom hade du inte funnits till”. ”Tror du på vår Herre?” frågade vandraren. ”Jag tror på att han är verklig och att han finns till. Han är immanent och transcendent” sa jag. ”Vi på jorden är inte centrum längre. Inte ens solen som de trodde förr är centrum i universum. Vår herre är centrum var vi än befinner oss. Runt honom kretsar allt, även du min käre vandrare, vår herre är alltings centrum, även universums centrum är han” sa min kompis. ”Utan honom vår herre har inte ens Universum ett centrum. Universum är centrumlöst. Men han vår Herre är vårat centrum.” sa jag ”Det där tror jag inte på” sa vandraren. ”Om du har något bevis för det!?” tillade han föraktfullt. ”Beviset finns i vår tro på att det är vetenskapliga fakta vi utgår ifrån i våra föreställningar. Våra medvetanden säger oss det” sa jag. ”Det kan jag inte tro på” sa vandraren. ”Varför måste det bevisas med synligt fysiskt bevis för att du skall tro på det?” frågade min kompis, ”Kan du inte ens föreställa dig något sånt enbart genom ditt medvetande och det du tror på. Då är det illa ställt med dig. Då är du den klentrogna sorten”. ”Jag måste ha synliga bevis jag kan ta på för det jag skall tro på” sa vandraren. ”Kom med oss till kärlekens hav där allt är kärlek i största nåd för den barmhärtighet som han vår Herre visar oss. Där kärleken skiner utan ett slut” sa jag. ”Ja gör det. Kom med oss till kärlekens hav. Där vår herres ära och nåd och förlåtelse inte har ett slut.” sa min kompis. ”Jag har inte tid att gå med er till kärlekens hav” sa vandraren med en bister min. Och fortsatte ”Min väg går åt ett annat håll. Jag är på väg till vår Herres förlovade land. Till paradiset skall jag och där skall jag irrandes omkring nere på vår jord be om förlåtelse för mina synder jag begått här i livet”. Vandraren började sedan gå åt hållet vi kom ifrån efter att ha stått still medans vi samtalade. När vandraren passerade oss vände han sitt ansikte mot oss. Och I hans ögon såg vi bilden av en figur träda fram. I vandrarens ögon syntes hans vår herres själ.

20181016

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.