Skillnader på tillvaron genom tid och rum

Om det förflutna raderas bort upphävs de skillnader det är på tillvaron mot förr. Det har hänt så mycket den senaste tiden. Och allt det som hänt enbart de senaste 100 åren !? Jag var inte ens född före 1963. Det är sån skillnad på världen, tillvaron och livet och oss människor och de som levde då mot då för 55 år sedan och tidigare. Om en människa upphäver och suddar bort tiden och de skillnader det är på idag, igår och imorgon, finns risken att människans tro upphävs och suddas ut också på att det skett en utveckling mot förr och att det kan ske en förändring och utveckling i framtiden i relation till det förflutna. Det gäller att ha nyanserat fokus på att det skett förändringar och är skillnad på tillvaron mot förr. Varför ska vi glömma det förflutna som en del pläderar för ? Det förflutna är till viss del förknippat med vår identitet och existens. Det är av yttersta vikt att se och bedöma de skillnader det är på ett vidsynt och nyanserat sätt av hur det är med tillvaron och livet idag mot förr i det förflutna. En klok och vidsynt människa har med rätta skrivit något jag anser vara sant att för att vi skall veta vart vi är på väg måste vi också veta var vi kom ifrån i det förflutna. Det som vi varit med om i det förflutna. Och det är på något besynnerligt sätt sant. Jag tror minnen av det förflutna till viss del stärker känsla för ens existens och identitet som människa, åtminstone för en del. Det finns människor som helst önskar glömma det de varit med om och sånt som hänt i det förflutna. Det går att ha hjälp av minnen och kunskaper av det förflutna också som det går att lära sig något utav. För att med ökad ålder kunna växa och utvecklas som människa också.

20181109

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.