Anekdot om Bokförlag Resonets Röst

Anekdot om val av namn på Bokförlag. För många år sedan i början av 2000 talet var det om jag minns korrekt en person jag inte har namn på idag som skrev att denne tyckte att jag var en resonets röst på internet. Och det stämde tycker jag då jag pratat om resonlighet tidigare och en röst hade jag. Jag tyckte det var ett vackert epitet och när jag sedan skulle namnge mitt egen startade förlag blev det Bokförlag Resonets Röst. Jag hade för en del år sedan skickat in några eget skrivna alster bl.a. ett drama och en del episkt inspirerade dikter till förlag men jag blev refuserad utan fortsatt och vidare dialog. Jag har skrivit mer och mer till och från sedan 2002 men jag skrev en del när jag var yngre också som inte finns kvar sparat idag. Dels en eget skriven novell med titel Professor Carl Jonsson jag skrev i skolan 1975 någon gång när jag var i 12 års åldern.  En helt eget skriven novell jag skrivit utan att härma andras alster. Novellen fanns sedan kvar i 25 år men försvann senare ur min bostad i början av 2000 talet vid ett tillfälle när jag var och uträttade ett ärende på stan!? Jag tror om jag minns rätt att jag skrev en del dikter också som jag inte heller har kvar när jag gick i skolan i gymnasiet i 18-19 års åldern. Jag valde då 2015 när jag blivit refuserad av etablerade förlag att starta ett eget förlag genom mitt eget namn för att kunna ge ut den esoteriska och smala skönlitteratur jag skriver. Jag gjorde senare en sökning med Google på resonets röst och det blev 29 200 st träffar. Så unikt var det namnet !? Men jag lät det vara kvar då det påminde mig om att en person utnämnt mig med något jag tycker var vackert och som jag höll för sant. Den personen hade sannolikt rätt i sin bedömning av mig som person.  Jag är en resonets röst. Och därför att jag kallades det av en annan person heter idag bokförlaget – Bokförlag Resonets Röst –  för att tänka på en annan människa också vill jag tillägna den personen en del i mitt val av namn på bokförlag.

 

20181126

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.