Sysselsättning och vara aktiv och med deltagande

Jag har tänkt på att ip adresser och telefonsamtal, samt brev och epost och inlägg på sociala medier registrerar de som är aktiva och med deltagande i en mångfald och social kulturell kontext. Oavsett vad det är för människa och vad de gjort tidigare i sina liv ur ett jämlikhetsperspektiv.  Nu kanske någon säger med överlägsen bättre vetande ton till mig ”Är det vad du har kommit på !?”. Och det kan mycket väl vara en medioker och redan tidigare påkommen upptäckt av verkligheten jag skrivit om? De som skapade dessa apparater och denna teknik måste ha insett något om oss människor och verkligheten en gång i tiden. Men vad innebär det nuförtiden för en människa som INTE är aktiv och INTE skriver eller läser eller inte är deltagande och inte ser på verkligheten genom våra sociala medier ? En människa som lever i utanförskap och väljer att inte vara aktiv på sociala medier ? Går det inte att vara aktiv och leva livet då ändå utan att sysselsätta sig med sociala medier ? Och vad är sociala medier mer noggrant och nyanserat definierat ? Räknas tv och radio numera till begrepp socialt media ? TV och radio program går också att spela in och spara för eftervärlden. Vad var anledningen till att tv, radio, datorer, nätverk, internet och ip adresser uppfanns ? Det måste ha funnits en idé hos de som uppfann detta en gång tiden med att skapa dessa apparater.  Och jag undrar om det inte är så att vi står i tacksamhetsskuld till de som gjort detta möjligt? Att kunna vara aktiva och deltagande i en kulturell mångfald i ett livslångt perspektiv oavsett vem vi människor är eller vad vi gjort.

20181222

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.