Om nya ord

På websida för Institutet för språk och folkminnen med webb adress https://www.sprakochfolkminnen.se/sprak/nyord.htmlkan man anmäla nya ord man myntat. För att nyansera och berika det svenska språket. Om du är intresserad går det att läsa mer om det där.  Och så har jag anmält och lagt till några ord jag myntat i det svenska språket som jag skickade in men inget av dem kom med i nyordslistan för nya ord varken 2017 eller 2018. Varför är jag inte insatt i – men sannolikt avslogs de av något skäl jag inte meddelats? Ett meddelande jag fick var att nya ord kommer med i nyordslistan med anledning av hur mycket de används. De ord jag myntat och skapat är – Mediahämnare – Universvida – Leksaksroman – Bokstavsmiljonär – Sedeundersökande – Nyhetsmytoman.

Använd gärna de ord jag myntat i någon av dina texter. Samtidigt vill jag uppmana den som läser detta att själv mynta några nya ord. Hör gärna av dig om du har några frågor om de ord jag myntat. Vänligen…

20181227

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

 

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.