Om säkerhet med smart TV och nätverk

Om säkerhet med smart tv ansluten till internet är ett ämne som verkar inte vara så mycket diskuterat ännu på t.e.x forum på internet. Men det har kommit några olika tekniklösningar för att förbättra säkerheten. Hur är det med brandväggs skydd gentemot intrång i en tv apparat ? De nyaste smart tv apparaterna är förutom att de är anslutna till tv nätet via antenn eller kabel/fiber, kan de också vara anslutna till ett nätverks router i t.e.x ett hemma nätverk. Har det kommit några appar till smart tv med virus och brandväggsskydd ? Om det inte har gjort det går det att utveckla hos leverantörer av appar till smart tv ? Är en tv nåbar för intrång via tv antenn eller kabel/fiber nätet från leverantörer av tv utbud t.e.x ? Hur skyddar man ett internt hemmanätverk från intrång i t.e.x en tv ? Om man ansluter en tv till en router och ett hemmanätverk via lan eller wifi så skapas det en länk mellan tv och dator, och hur gör man för att skydda en dator från intrång via antenn eller kabel/fiber tv nätet ? Räcker det med brandväggen i routern och att man skapar säkerhetsskydd till tv apparaten ? Jag stack in en usb sticka med några filmer på jag tänkte se på i vår tv apparat som är av äldre modell, inte en smart tv , på julafton och jag hade några filer med lösenords hanterare i på den usb stickan sedan tidigare som jag inte önskade skulle exponeras för extern insyn. Men jag har anledning att tro att någon eventuellt kom åt min usb sticka via tv nätet i julhelgen !? Innebär det att tv apparaten med extern media i är scannbar via tv nätet med vad som befinner sig på filsystem i media ? Och hur skyddar man sig mot intrång och virus inkommande data i en smart tv apparat om den är ansluten till ett hemma nätverk ? Något som utvecklare av tv apparater kan utveckla med programvara för brandvägg och antivirus i smart tv apparater ? Hör gärna av dig till mig om du har några funderingar kring detta.

20181227

Per Anders Taleptox Norberg

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.