Den Bortvalde

Året var 2005. Det har gått en del år sedan dess och det är 13 år sedan detta hände. Men det är ett minne jag inte kunnat glömma. Och jag hade precis i mitten av januari blivit meddelad att min via AF tilldelade plats inom aktivitetsgarantin på en trädgårdsavdelning i kommun jag jobbat på i 10 månader skulle ta slut den sista januari. Ett jobb jag inte ens hade utbildning för!? De hade bestämt detta i arbetsledningen utan min kännedom. Jag kallades av en arbetsledare till ett möte ena arbetsdagen. Och jag informerades inte om skäl till att jag inte fick fortsätta. Utan efter 14 dagar avslutades jobbet. Jag tyckte jag skötit mig och dragit mitt strå tills tacken på jobbet och kunde inte se något relevant skäl till deras val och beslut. Jag var inte särskilt taktfull och glömde bort i min nedstämdhet över beslutet att kontakta facket vilket jag skulle ha gjort för att få till en kompromiss och eventuellt kunnat fortsätta på jobbet. Senare på våren 2005 när tillfälligt jobb tagit slut fortsatte jag med arbetssökande och jag sökte ett utannonserat jobb inom Svenska Kyrkan med placering i Norrköping som systemadministratör av deras datasystem. Jag skrev en längre ansökan på en A4 och skickade med ett cv. Det stod i annons att de inte tog emot ansökningar via epost. Och jag postade en via vanlig post.  Jag hade en 4 årig ingenjörs utbildning och en 2 årig komvux utbildning till dataadministratör i bagaget och trodde att jag kunde ha en chans på jobbet. Efter en tid kom det ett besked att de anställt en annan person. ”Vi har valt bort dig för en annan sökande” skrev en Anna Wandebäck i ett epost från svenska kyrkan i Norrköping!? Ännu ett välja bort brev vid arbetsansökan tänkte jag. Jag var den bortvalde. Inte den utvalde som andra vänner jag inte sökt jobb hos kallat mig vid något enstaka tillfälle. Jag fortsatte med mitt arbetssökande. 2007 ungefär 2 år senare skrev jag sedan ett längre epost till Anna Wandebäck och berättade något om mig själv och min situation samt skickade med en musikfil där jag spelar akustisk gitarr på, och undrade också hur det gått med tjänsten om de anställt någon annan om jag minns rätt. Istället för att höra av sig till mig anmälde hon mig till Abuse avdelningen på Telia med not om att det kommit ett icke-önskvärt epost. Några dagar senare kom det ett brev per post till mig från Telia med klagomål. Jag trodde att det var meningen med epost och internet att man skall kunna hålla kontakt med människor. Och jag blev mycket överaskad och förvånad över att jag blev anmäld och tog det rätt hårt. Jag skrev inget hot eller kränkande heller. Men det var kanske lite långt brev i epostet.  Från svenska kyrkan som jag är medlem i har det kommit sannolikt ett 25 tal brev hem till mig genom de närmsta årens lopp. Jag har valt att inte anmäla dem. Hur kommer det sig att så olika inställning råder mellan olika verksamheter inom samma organisation ? Jag hade sökt något oerhört mycket jobb närmare en 500 st de 10 åren mellan 2000 till 2010. Och jag har sänt en del epost förut fram till sommaren 2012. Men har trappat ner på epostande. Jag ångrar idag att jag skickade de breven till dem. Det hade varit bättre att skriva om det i min blogg. Jag har i mer grad än tidigare slutat att sända epost och brev till personer jag inte haft så mycket kontakt med innan av denna anledning. Och ägnar mig numera mest på internet åt att utföra hushållstjänster, betala räkningar och köp av varor, samt läsa webbsidor som wikipedia och dagstidning, skriva i min blogg och på poeter.se. Skriv gärna några rader till mig och berätta om du varit med om något liknande.

20181230

Taleptox

<+>

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.