Aforism IX

Jag sitter här och spånar på ideer till fiktioner i skönlitteratur. När verkligheten blir till en skönlitterär fiktion, som i Pippi Långstrump eller Don Quijote ungefär. Vi frågar oss om Astrid Lindgren hade en förlaga till Pippi Långstrump i verkligheten ? Och om Cervantes hittat på sin historia om Don Quijote ? Och när fiktionen blir till verklighet. En man sa att i livet i verkligheten handlar det om ett blodigt allvar. Någon har spridit ut att jag inte tar saker på allvar. Av något mystiskt outgrundligt skäl jag inte är insatt i.  Någon har pekat ut mig för att vara sjuk och galen och för 10 år sen varit i kontakt med psykiatrin. Vilket jag fick visshet om 2010. En man beskyllde mig 2004 påhittat för att ha hoppat i en blomrabatt. Han ljög för de andra som han sa det till. Jag blev som en skönlitterär karaktär andra ägnade sig åt att bearbeta. Men i den skönlitterära fiktionen kan vi människor ägna oss åt det relativas idé och spåna om påhittade scenarior. Utan att verkliga människor blir utpekade. För när något sånt inträffar i verkligheten som har ett drag av fiktion och påhittad inbillan i sig, då vill ingen vara med om det. Det vi gärna läser om eller ser på i en videofilm vill ingen erfara i verkligheten.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.