Aforism X

Det finns människor som har som metod att stänga andra människor ute från att kunna vara delaktiga som sysselsatta och medverkande vuxna människor i livets tjänst. Ett blockerande av deras möjlighet att få vara med som likvärdiga jämlika individer. Det kan vara olika skäl till det. Maktmässig kontroll av andras förehavanden. Nervärderande och ringaktande attityd. Att en människa som anses vara liten i något avseende. En inbillninsgrik inställning till andra människor. Ett som en man jag träffade menade på förutsättningslöst ifrågasättande av andras kompetens, betydelse och uttryck som mått på skäl till beslut. Ett hat mot äldre personer. Det är som om man ständigt i sitt liv måste hålla på och motivera sina beslut och bevisa något inför andra, för att det skall anses vara rättfärdigt att man får vara med. Annars blir ens levande och handlande ifrågasatt som meningslöst svamlande.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.