Aforism XIIII

En man sa till mig ”du är för känslig för det här. Du passar inte in här. Det är en rå men hjärtlig stämning här.” En kvinna pratade om att det handlar om att vara rå mot män. En annan man sa något likadant men att det handlar om att vara rå mot kvinnor. En man pratade om att man blir råare när man blir äldre. ”Blir det något bättre av det ?” frågade jag honom. En kvinna i medelåldern pratade om att nu skulle det hårda börja. En del människor är cyniska intill bristningsgränsen. Och tar inte hänsyn till andra människors känslor. Och kommer med anklagelser utan några bevis och drar sig inte för att utan bevis anmäla till och med sin granne. Med grova beskyllningar om t.e.x att någon vill skada kvinnans barn. Eller något anat påhittat. Fast de inte en har träffats. De är sannolikt drabbade i livet på något annat sätt, och det har hänt en massa de har svårt att acceptera,  och de har blivit revansch lystna på att komma igen.  Och tar ut det på första bästa medmänniska för att ha en känsla av att ha kommit någon vart. Det är synd om de som hamnar i kläm och blir utsatta för såna represalier. Särskilt om de varit oskyldiga.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.