Aforism XIX

Det kom 120 samtal per arbetspass på ett jobb jag var på som jag skulle besvara  det år jag fyllde 35 år. Och jag tilldelades ytterliggare arbetsuppgift av en föreståndare att ringa efter vikarier. Jag frågade dem om de skulle ta knäcken på mig ? Jag var på ett jobb 98/99 i kommun i trygghetsjouren och ringde en äldre rullstolsbunden kvinna för att höra om hon behövde personlig assistent och att jag inte hade fått tag i någon när jag ringt efter vikarielistan. Jag hade ringt 15 personer och frågat om de kunde jobba. Hon den äldre kvinnan i rullstol hade ringt runt själv och hade fått tag i en assistent. Jag sa det till en kvinna och föreståndare som också jobbade där som då var i 27 års åldern att jag ringt dit men inte fått tag i någon och att hon visste om det. Den yngre kvinnan och föreståndaren trodde att det berörde henne och sa ”Dom kan man inte ringa, dom är gifta. Tänk på mitt lilla hjärta. Du är inte dum du. Är det vad du har att erbjuda!?”.  Hon trodde att jag pratat om henne och att jag var intresserad av henne som partner. Och hon hade en fördom om mig att jag inget hade att erbjuda som partner!? Men jag pratade om den äldre kvinnan och den yngre kvinnan missuppfattade mig. Den som missuppfattar en situation ansvarar själv för sin uppfattning.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.