Aforism XXI

En kvinna och arbetskollega som var ifrån Enköping kallade mig sol och vårare 1998 på ett jobb jag var på i kommun, som är ett uttryck hon fått ifrån karl vennberg som han myntade 1916, som senare blivit synonymt med en person som lurar äldre kvinnor på pengar när denne ingår kärleks umgänge med dem. Hon sa sedan ”Du är ett offer i en kamp mellan 2 sidor. Det finns mycket jag kan berätta”. Jag är än idag 20 år senare inte på det klara med vad hon menade. Hon måste ha misstaget sig på detta, jag är varken sol och vårare eller ett offer. Jag är ingenjör. Och jag har inte haft något kärleks umgänge med äldre kvinnor eller lurat dem på pengar. Hon hade en inskränkt inbillningsbenägen åsikt om mig hon fått ifrån 1916. Hon berättade inget mer om vad hon menade. Och vad menade hon med att tillvaron består av 2 sidor sa hon inte ? Består inte tillvaron av mer än 2 sidor t.ex. 3 eller 4 , 5 eller 6 sidor ? Är det inte så att vi borde sänka våra ideal och istället ha en mer realistisk inställning tilll varann ? Den som jobbar på en arbetsplats kan mycket väl bli förtalad med osanna påhittade falska uppgifter.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.