Aforism XXII

Vi lever i en mångtydig värld och sanningen om oss människor är relativ. Men likväl innebär möten med människor att vi får möta fördomar och förtal av oss. En författare som heter Milan Kundera skrev att det är lite väl heroiskt att behöva leva ensamen inför en mångtydig värld. Stämmer det verkligen ? Jag är ingen hjälte, men lever och bor ensamen inför en mångtydig värld. En man pekade finger åt mig och sa ”Du är nästan ännu ödmjukare än din bror”. Samme man sa till mig ”Du är för snäll”. Samme man sa ”Har inte du varit oansvarig!?” En man pekade finger åt mig och sa till en annan man ”Han där ser ut som om han betalar för er allihopa.” En kvinna spred ut att jag var elak och konstig. En kvinna tyckte synd om mig. En annan kvinna diskuterade mitt könsorgan. En kvinna påstod att jag spanade efter blondiner. En kvinna gjorde försök att göra bort mig. En annan kvinna påstod att jag inte var beredd att ta ett ansvar. En annan kvinna pekade finger åt mig och sa till några andra ”Han tror han är bra”. En annan kvinna pekade också finger åt mig när jag gick förbi på trottoaren och sa till några andra ”Han där försöker sätta fast andra”. En man pekade ut mig och sa påhittat till några andra ”Han som sitter där gick och ställde sig här och gjorde såhär och hoppade i blomrabatten”. En kvinna och granne jag inte ens träffat lämnade in 2 klagomål  om att jag som hon sagt ”Stör mig hela tiden med höga skratt och spel på gitarr”. Samma kvinna kontaktade grannar och förtalade mig. Vad hon sagt är jag inte insatt i. Hon sa sedan till mig ”Ingen av dina grannar tycker om dig”. Hon ringde 9 år senare till Polisen och beskyllde mig falskt och påhittat utan några bevis för att vilja skada hennes barn jag inte ens träffat. En kvinna kladdade och tafsade på mig bakom ryggen på andra, och sa sedan till sin chef att jag bara satt där. En kvinna skickade 2 brev till mig med klagomål och hot om vräkning och sa på telefon ”Vi kan faktiskt vräka dig”. Den som förtalar andra ansvarar själv för sin uppfattning. Det är vår uppfattning av varann vi ansvarar för.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.