Aforism XXIX

Jag är alltid orolig för och betänksam kring att andra människor ska använda sig av mig i något syfte jag inte håller med om eller står för. Men eftersom en del människor tolkar en del andra lite hur som helst som man inte avsett, kan man inte ansvara för den uppfattning andra har om en och ens verk. Den ansvarar de själva för. Jag kan bara ansvara för den uppfattning och inställning jag förmedlat i mitt verk. Men sedan när man gått bort kan man inte längre påverka hur andra använder sig av ens verk och den inställning och uppfattning man förmedlat. Det känns svårt och tungt anser jag. Det andra väljer om en hur de uppfattar ens verk kan man inte påverka i så stor grad som man önskar.  Jag säger som August Strindberg ska ha sagt i slutet av sitt liv ”Glöm Bort mig”. Om man skulle bli bortglömd och inte få någon inverkan på eftervärlden gör inte det mig något. Jag har gjort mina val här i livet. Jag har levat mitt liv efter sånt sätt som jag själv valde.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.