Aforism XXXVI

En författare som heter Milan Kundera skrev ungefär något i stil att ”människans kamp emot makten är minnets kamp emot glömskan”.  Det finns människor som inte glömmer sånt som hänt i det förflutna och är ute efter att ge igen och göra likadant tillbaka, t.o.m en 30-40 år efteråt. Det är ett tidens tecken i dessa tider som är i vår värld. Musikgruppen Rainbow skrev en sång 1975 som heter Black Sheep of the Family som sjöngs och text skrevs av Ronny James Dio, som är ett uttryckssätt från engelskan. Det svarta fåret som sticker ut ifrån mängden bland de övriga vita. Några kompisar i skolan höll på och pratade om min bror och sa till mg att han gick omkring på stan med svart färgat hår. Han höll till på Rockmagasinet på den tiden och klädde sig i svarta kläder och färgade håret svart med vitt teatersmink i ansiktet. Det kan ha varit 1982. Nästa gång jag träffade på honom på stan av en tillfällighet sa jag på skämt ”Familjens svarta får. Skärp till dig. Jag får ju försvara dig”. Flera år senare det kan ha varit i slutet på 90 talet. Vår pappa påminde mig om detta senare 1998 när vi träffades som på sätt och vis blev utlösande för en svår kris jag gick igenom några år senare. Då träffade jag min bror och då sa han tillbaka en 17-18 år senare ”Familjens svarta får. Så ta och skärp till dig. Jag får ju försvara dig”. Och det som hänt en 18 år tidigare fick inverkan på vår relation flera år senare. Den som inte glömmer vad som hänt i det förflutna, tar oftast igen det senare i efterhand.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.