Aforism XXXVII

En man försökte rättfärdiga sina misstag i det förflutna genom att säga att han var ung då. ”Jag var ung då och visste inte vad jag gjorde helt och hållet”. En annan man försökte urskulda sitt ungdomliga beteende med att säga att han inte visste att det var likadant för alla i ungdomen. Han sa ”Jag visste inte då att det var likadant för alla när vi är unga”. Jag har också varit ung och haft mina ungdomliga förvillelser i ämnen som jag inte uppfattat som en vuxen gör. Ungdomliga förvillelser ett ämne som inte diskuteras i media tillräckligt mycket. Och var diskuteras ungdomliga förvillelser i dagens tillvaro, om inte annat så i romaner och dikter? Då när en del är unga och har hela livet framför sig och i övermod tror sig ha oanade krafter att klara av vad som helst. Sedan när man inträder i vuxenlivets sfär och inser att man är dödlig och att man har sina begränsningar grundade på mänskliga attribut. Ens tankevärld, värderingar och syn på olika ämnen förändras när man blir äldre och vuxnare.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.