Aforism XXXVIII

Jag beställde ett hemma dna paket från myheritage. Och skickade in ett prov från saliv för undersökning av mitt dna. Och det var ett intressant resultat jag fick besked om från dem. Det uppskattas att mina gener och min etnicitet till 94,5 % är skandinavisk (Svensk) , 4,2% är finländsk  och till 1,3% är påbrå från indian (eller native nordamerikansk).  Jag är med andra ord en blandning av lite olika etnicitet och kulturer. Någongång i det förflutna har det varit avlägsen släkting som varit finsk respektive indiansk som gett gener av blandad etnicitet. Det har också blivit matchningar på flera nytillkomna släktningar som har snarlik och gemensam dna med mig. Och några har jag haft kontakt med via epost. Jag finns nu med i en dna databas och det har varit identitetsstärkande att få visshet om sin etnicitet. Jag minns när jag var ung en gång och någon i skolan påstod lite elakt att jag var ifrån finland och en annan som sa att jag var ifrån usa. Jag minns att jag blev kallad invandrare i skolan vid några tillfällen. Och lite rätt hade de allt fast de inte då vid den tidpunkten visste om min etnicitet ifrån dna och gener.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.