Aforism XLI

Ämnesområde gamla kompisar och vänner som slutar umgås och prata med varann och tar avstånd från varann är ett känt område för en del människor. Jag har själv personlig erfarenhet av detta vid flera olika tidsperioder i livet. Dels kompisar som gick i samma skolklass på gymnasiet som jag inte träffat sedan dess. Jag flyttade till en annan stad för studier i 25 års åldern och kom ifrån en del jag umgåtts med förr om åren. Hur kommer detta sig ? Varför fattar en del människor beslut om att de inte vill kännas vid en del människor de haft kontakt med förr om åren ? Vad är det som gör att människor vänder sig emot en del andra människor ? Vänner jag jobbat med och umgåtts med i nästa stad jag bodde i mellan 25 till 37 års ålder har jag heller ingen kontakt med idag. Jag gjorde försök för några år sedan och valde att kontakta några av dem men de ville inte kännas vid mig och besvarade inte kontakt försök. Annat som hänt är: T.e.x jag bodde granne med en man som gått bort idag som hette Morgan. Han ljög om mig i hyresnämnden och hittade på omständigheter som dels gjorde att jag blev uppsagd från en bostad. Nu kan jag inte ställa honom till svars för det han hittade på om mig med anledning av att han gått bort. Jag skrev senare efter att han gått bort ett kondoleans brev till hans sambo och frågade vad som hänt. Men hon har inte ens hört av sig. Vid ett tillfälle när jag kom hem till bostad och stod utanför i trapphus och var på väg in i min bostad, jag bodde då i ett hyreshus och lägenhet, öppnade han sin ytterdörr bredvid och vrålade ”Håll käften”, redan innan jag ens sagt hej åt honom. Han hade helt klart skaffat sig något ogillande emot mig som gjorde att han hittade på omständigheter om mig som utgjorde ett medverkande vid en vräkning från en lägenhet av mig. Varför uppstår det såna konflikter emellan människor ? Det är mycket frågetecken med detta från min sida.

 

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.