Aforism XLII

En man sa att människor tänker så olika och det skulle utgöra en grund och ett skäl för honom för att ta avstånd från ett påstående en annan man gjorde. Hur vi människor subjektivt tolkar och uppfattar oss själva och våra medmänniskor är oftast av mer betydelse för våra relationer än vi vid en första anblick tror. Det är med andra ord det inre sentimentet i våra tankar som utgör hur vi uppfattar varann. Till det kommer också den enskilde individens egna tidigare erfarenheter av livet, det vi bär med oss i våran ryggsäck utav erfarenheter, som sannolikt inverkar på våra fördomar och relationers kvalité. För fördomar har de flesta människor i vuxen ålder i någon form. På den punkten är vi jämlika. Till och med barn och ungdomar kan sannolikt ha fördomar om oss människor som grundar sig på andra sentiment än en vuxens föreställningar. En man sa att han var ganska fördomsfri. Det var hans fördom om sig själv i efterhand.

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Digitala Aforismer, Svenska och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.