Om nedskärningar hos arbetsförmedlingen

Det är med viss oro jag noterat att politiker fattat beslut om minskat anslag till arbetsförmedlingen och att det skrivs om att 1/3 av AF´s personal kommer att varslas och avskedas. Är det verkligen så bra ? Jag blir orolig för situationen i landet på arbetsmarknaden och för de som varslet berör som sannolikt jobbat lång tid inom AF. Varför har jag undrat är det minskat anslag i senaste budgeten till AF som jag läste om rör sig om 800 miljoner kr ? Har inte detta med skattesänkningar att göra från beslut av kd och moderaterna för de som redan har mycket i den budget de la i höstas 2018 ? Och då ska det enligt de som beslutat om detta sparas på något annat håll i den budget som kd och moderaterna lagt ? Det vill säga de som redan tjänar mycket får behålla mer, medans 4500 personer får gå från sina jobb !? Är det verkligen en bra rättvist förd politik ? Vad kommer att hända med de som varslas ? Kommer det att bli tidigare pensionsavgångar för en del  som jobbar på AF som är lite äldre t.e.x ? Går det inte att göra detta på något annat sätt ? Samtidigt annonserar annan inriktning från riksdagen att det skall bli ändring på pensionsåldern. Ibland undrar jag Vad de håller på med i riksdagen ? Jag saknar en konsekvens i förda beslut och politik från riksdagen. Men det är mycket som är svårt och komplicerat med detta. Man får hoppas att det ordnar sig till det bättre ändå för de som eventuellt kommer att varslas. Kan de få jobb i annan verksamhet ? Blir de tvungna att själva bli arbetssökande efter detta ? Blir en del sjukskrivna ? eller förtidspensionerade ? Och sen när de inser att arbetsbördan blir för stor hos de som blir kvar på AF efter varslet , kommer de om några år att behöva anställa fler istället på AF.

 

20190203

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.