Vädret i världen

I andra delar av världen som t.e.x i Asien, Afrika eller Nordamerika/Västindien är det stor skillnad på vädret och klimatet mot här i Sverige och delar av Skandinavien/Norden. I Det skandinaviska klimatet är vi förskonade från tyfoner, svårare orkaner och cykloner, och jordbävningar, och tsunamis som det  finns i andra delar av världen. När det regnar i andra delar av världen regnar det mycket mer. Och när det är översvämningar är det mycket mer i andra delar av världen. Vem har inte hört talas om monsunregn ?  Här i våra delar av världen i Skandinavien finns det å andra sidan snö och is som det inte finns lika mycket av i stora delar av resten av världen. Väder och klimat och temperaturer skiljer sig åt väldigt mycket i olika delar av världen. Man ska ju tänka på andra också och att försöka göra det bättre för de i en annan del av världen.  Det är ganska bra här i vårat land Sverige idag med utveckling av infrastruktur och socialförsäkringssystem, fast en del råkar illa ut för olyckor och sjukdom eller blir utsatta för brott, men i en del andra länder har en del det svårare än här i Sverige. Det är ett annat klimat, djurliv och miljö här också i Sverige än vad det är i t.ex. Afrika, Asien eller på Filipinerna eller indonesien. Vi är förskonade från svårare orkaner, tsunamis och tyfoner här i Sverige. Trygghet och säkerhet är viktigt.  Men ingen människa väljer till vem eller var den föds. Jag är gärna med och medverkar till en trygg och säkrare tillvaro för de människor som har det svårast.

 

20190208

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Sedeilluminerande Noveller, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.