Tårar på min begravning

Kommer jag inte att kunna fälla på min begravning. När den nu kan bli utav ? Det är något man inte vet som är ovisst. När framtiden och livet tar slut för en enskild människa är något som är ovisst för oss människor. Annars tror vi människor att vi vet både det ena och andra om oss själva och andra. Idag fyller jag år. 56 år. Jag har hitintills idag fått 7 st gratulationer från anhöriga och några andra samt från några vänner. Numera skickar en del företag man är kund hos ut en grattis hälsning på ens födelsedag om man registrerat sig hos dem med personnummer. Vilket man gör numera hos många då man handlar något via dator och internet. Vilken skillnad det är på idag på näthandel i relation mellan kund och företag mot förr på t.ex. 1970 och 80 tal då man åkte hemifrån och handlade i affär ute på stan. Tänk att jag har blivit 56 år !? Hur detta gått till känns som ett obegripligt mysterium. Men Gud har antagligen varit god och älskat mig som han gör med oss människor och låtit mig vara vid liv såhär längre sedan 1963. Jag ser på ishockey idag i min ensamhet och sverige gjorde precis 1-0 mot ryssland i beijer hockey games. Finns det något gott att säga om oss människor om man ska vara lite nyanserad och utveckla ett resonemang som beskriver människor ur ett positivt perspektiv ? Vad är vi bra på och vad är vi dåliga på ? Annat än att skapa svårigheter och konflikter ? Är vi så goda älskare av varann och livet som vi ibland tror oss vara ? Älskar vi Gud så mycket som han förtjänar att bli älskad ? En riktig människa gråter på en begravning. Annars är du sannolikt en som döljer dina känslor eller en människa utan känslor och utan sting. Vi ska alla den vägen vandra till vår begravning. Det är vid 2 tillfällen i livet vi inte är medvetet närvarande och vid liv och det är vid vår befruktning och vid vår egen begravning. Annars måste vi dras med vår närvaro och medvetenhet i detta svåra liv vi leva. Om du säger mitt namn högt när vi träffas, ser jag igenom dig. Och ser dig som du är. Och bakom dig kan jag se din skugga när du står i solsken. Är det så som du är, ett sätt som du vill vara på, eller vill du vara någon annan ibland ? Vi är alla här och gör dig eller andra inget illa. Ta inte ditt liv och attackera inga andra med en kniv. Nu gjorde sverige 2-0 mot ryssland. Och livet känns bra idag. Jag försöker njuta mer av livet idag än vad jag gjorde förr i tiden när jag var yngre. Att leva är att lida en smula och stund då och då. Tårar på min begravning ! För det brukar jag bli ledsen och göra när någon går bort. En begravning innebär något tungt och sorgligt, för de som träffat varann eller inte innan via nätet eller i verkligheten kommer inte att träffas något mer.  Jag har anmält mig till vita arkivet för mitt liv kan ta slut en vacker dag framöver. För något 1½ år sedan gick en vän bort och han blev bara 51 år. Vi hade pratat med varann bara någon vecka innan. Han hade bara somnat in en natt sa dom. Hans kropp orkade inte med något mer. Tragiskt. Jag blev ledsen. Det är alldeles för tidigt i unga år. Bara kommit halvvägs i livet. Begrav mig på Norra Kyrkogården i Örebro !

20190209

Taleptox

<+>

Om Taleptox

This is from Taleptox and some Oddified Writings / Uddafierade skrifter
Det här inlägget postades i Galenskapens Illusion, Svenska och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.